Rektör Çomaklı, Veteriner ve Su Ürünleri Fakültelerini ziyaret etti

Genel 13.12.2018 09:30:07 0
Rektör Çomaklı, Veteriner ve Su Ürünleri Fakültelerini ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.12.2018 09:30
Veteriner ve Su Ürünleri Fakültelerini ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve yönetimi, fakültelerin konferans salonlarında akademisyenlerle bir araya gelerek, çalışmalar ve eğitim faaliyetleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Veteriner Fakültesini gezerek laboratuvarları inceleyen Çomaklı, yetkililerden öğrenci kapasitesi ve gerçekleştirilen faaliyetleriyle bilgi aldı. Ziyaretinde öğrencilerle de bir süre sohbet eden Rektör Çomaklı, öğrencilerin Atatürk Üniversitesinden beklentilerini sordu.
Hayvan Hastanesi Bölge İnsanı İçin Hayati Öneme Sahip
Atatürk Üniversitesinin 23 fakültesiyle Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olduğunu hatırlatan Çomaklı, böylesine büyük bir üniversiteyi daha işlevsel hale getirmek için tüm birimlerimizle toplumun gereksinimlerini dikkate alarak bu yönde bilgi üretiminin gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Akademisyenlerle istişare etmenin gelecek açısından çok faydalı olacağına değinen Rektör Çomaklı, topluma yarar sağlamak için öncelikle iş ortamının huzurlu olması gerektiğini ifade etti.
Veteriner ve Su Ürünleri Fakültelerinin topluma fayda açısından önem arz ettiğini söyleyen Rektör Çomaklı, özellikle Veteriner Fakültesine bağlı olan Hayvan Hastanesinin bölge insanı için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.
Erzurum ve bölgesinde hayvancılığın yoğun olarak yapılığını hatırlatan Rektör Çomaklı “Bölgemizin hayvancılık sorunları arasında; düşük verimli ırkların varlığı, yetersiz bakım ve beslenmenin yanı sıra çeşitli hayvan hastalıkları yer almaktadır. Bizim amacımız bu sıkıntıları gidererek hastalıkları tedavi etmek ve halkımıza hizmet sunmak. Elimizdeki imkânları en iyi şekilde kullanırsak hem alanında uzman öğrenci kitlesine sahip oluruz, hem de topluma faydalı üniversite misyonunu yerine getiririz. Aynı şekilde Su Ürünleri Fakültesine bağlı Alabalık Üretim Çiftliği de, gerçekleştirdiği önemli projeleri ve yetiştirdiği ürünleri halkın hizmetine sunarak üniversite-toplum misyonuna katkıda bulunuyor.” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ