Rektör Çomaklı, STK temsilcileriyle bir araya geldi

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, Genel Sekreter Doç. Dr. Şendoğan Karagöz İle Birlikte Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu (stk) Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Genel 30.12.2019 16:18:32 0
Rektör Çomaklı, STK temsilcileriyle bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.12.2019 16:18

Hafta sonunu bir takım gezi ve ziyaretlerle değerlendiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Genel Sekreter Doç. Dr. Şendoğan Karagöz ile birlikte çeşitli sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Ziyaretler kapsamında Rektör Çomaklı, Hayrât Vakfı Erzurum Şube Başkanı Emre Ayyıldız ve Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı Hanifi İspirli’nin misafiri oldu.

Erzurum’un bölgesel ve ulusal anlamda kalkınmasına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirdiği STK ziyaretlerine devam eden Rektör Çomaklı, STK temsilcileriyle birlikte kardeşlik ruhuyla şehre hizmet etme arzusu taşıdıklarını söyledi. Atatürk Üniversitesini bilgi birikimi ve tecrübe açısından şehrin lokomotifi olduğunu aktaran Rektör Çomaklı, bilginin toplum nezdinde yararlı hizmetlere dönüştürülmesi için STK’lar ile var olan iş birliklerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Rektör Çomaklı, “Şehrimizde Milli ve manevi değerlerimizi yayma, yaşatma ve imar etme gayesiyle hareket eden Hayrât Vakfı ile kuruluş hikâyesinin özünde Türkçeye, edebiyata, kültüre adanmışlık ve ülkemize bu kıymetler üzerinden hizmete etme gayreti olan Türkiye Yazarlar Birliği yöneticileriyle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Yeni Nesil Üniversite anlayışının benimsenmesi için çıktığımız yolda STK, vakıflar, iş dünyası, dernekler vb. kuruluşlarla gerçekleştirilen iş birlikleri sayesinde başarı sağlanabilir. Toplumumuza yol gösteren kurumların başında STK’lar gelmektedir. Üniversitemizdeki 80 bin örgün öğretim öğrencimize temas edebilmek için STK’lara ihtiyacımız var. Ülkemizin gerçekleştirdiği Milli Teknoloji Hamlesine tüm kurumlar olarak destek vermeliyiz. Geleceğimizin inşası ve her konuda bağımsız bir Türkiye için kendi geliştirdiğimiz teknolojik ürünlere ihtiyacımız var. Bunun için de çalışmalarımızı el birliğiyle gerçekleştirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Çomaklı, Hayrât Vakfı ve Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube başkanları ile yöneticilerine misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ