Rektör Çomaklı, İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay’ı ağırladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin “yetenek Her Yerde” Sloganıyla Düzenlediği Bölgesel Kariyer Fuarlarının Üçüncü Etabı Olan Ve Atatürk Üniversitesinin Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilen, Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (daka

Genel 6.03.2020 16:42:53 0
Rektör Çomaklı, İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay’ı ağırladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.03.2020 16:42

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin “Yetenek Her Yerde” sloganıyla düzenlediği bölgesel kariyer fuarlarının üçüncü etabı olan ve Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’20) açılış törenine katılmak üzere Erzurum’a gelen Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ve Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret ederek, üniversitenin çeşitli birimlerini gezdi.

DAKAF’20 açılışının ardından Rektör Çomaklı ile bir araya gelen Atay ve Sayan, üniversitenin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Doç. Dr. Salim Atay, Yeni Açılan Birimleri Ziyaret Etti

Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirilen projelerinden ve birimlerinden bahseden Çomaklı, konuklarına üniversitenin son olarak hizmete açılan Veri Yönetim Ofisini gezdirdi.

Ofisinin çalışma alanlarını anlatan birim koordinatörü Prof. Dr. Hasan Seçen, burada gerçekleştirdiği sunumda Veri Yönetimi Ofisi Koordinatörlüğünün, kurumsal kalite süreçlerinin izlenmesi ve değerlendirilmesi, iyileştirmeye yönelik çalışmalar, üniversitenin ulusal ve uluslararası düzeyde görünürlüğü, ileriye yönelik kurumsal stratejik plan ve hedeflerin belirlenmesi amaçlarına yönelik olarak kurulduğunu söyledi.

Rektörlük bünyesinde açılışı yapılan birimlerin ziyaret edilmesinin ardından konuklarıyla birlikte Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezinde geçen Rektör Çomaklı, merkez bünyesinde kurulması planlanan Biyoçeşitlilik Müzesi hakkında bilgi verdi.

Araştırma merkezinin, Türkiye’nin biyolojik çeşitlilik unsurlarının tespiti, teşhisi, korunması, tanıtımı ve sürdürülebilirliği konularında ulusal ve uluslararası bilim insanları ile ortaklaşa araştırmalar yürütmek amacı taşıdığını aktaran Merkez Müdürü Prof. Dr. Levent Gültekin, ülkemizin ulusal biyoçeşitlilik koleksiyonunun oluşturulması, tasnifi, teşhisi, korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Heyet, Sporcu Performans Ölçüm Merkezinde İncelemelerde Bulundu

Öğrencilere, akademik ve idari personel ile spor yapmak isteyen herkese daha sağlıklı ve aktif bir yaşam sunmak amacıyla inşa edilen Atatürk Üniversitesi Spor Merkezinde de incelemelerde ziyaret eden Atay ve Çomaklı, içerisinde fitness salonu, yüzme havuzu, SPA alanı, Türk hamamı, sauna, tuz odası, buhar banyosu ve sporcu performans ölçüm değerlendirme ve rehabilitasyon merkezi olan birimde çeşitli incelemelerde bulundular.

Atatürk Üniversitesi Spor Merkezinin aslında Yeni Nesil Spor Merkezi olarak da adlandırıldığını söyleyen Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Fazıl Kishalı, kinesiyoloji, atletik performans, egzersiz fizyolojisi ve nöro-psikoloji laboratuvarlarıyla ön planda olan sporcu performans ölçüm değerlendirme ve rehabilitasyon merkezinin, bilimsel anlamda Türkiye’de sayılı merkezlerden biri olduğuna vurgu yaptı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ