Organ bağışına dikkati çekmek için il il dolaşıyorlar

Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği üyeleri, 42 yıl önce böbrek nakli yapılan hastalardan Emin Aslan'ı evinde ziyaret etti.

Genel 30.06.2019 11:52:16 0
Organ bağışına dikkati çekmek için il il dolaşıyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.06.2019 11:52

DİYARBAKIR (AA) - Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği üyeleri, organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye'yi geziyor.

Başkan Mehmet Şahan öncülüğünde Diyarbakır'a gelen dernek üyeleri, 42 yıl önce Türkiye'de ilk böbrek nakli yapılan hastalardan Emin Aslan'ı, Sur ilçesindeki evinde ziyaret etti.

Şahan, yaptığı açıklamada, organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bugüne kadar 63 ile ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tüm kentleri dolaşmayı hedeflediklerini anlatan Şahan, şöyle konuştu:

"Amacımız Türkiye'deki böbrek hastalarına ışık olmak. Sloganımız 'Bugün biz, yarın belki de siz.' Bu herkesin başına gelebilir. Amacımız Türkiye'de böbrek nakli bekleyen kardeşlerimize ışık olmak. Yanımızda, yüz ve böbrek nakli olan kardeşlerimiz var. 'Haydi Türkiye, organ bağışı için el ele.' diyoruz. Grubumuz 54 kişi, 2 bin civarında gönüllü üyemiz var. Türkiye'de ise yaklaşık 80 bin böbrek hastası bulunuyor."

"Organları toprak olacak"

Emin Aslan da dernek üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye'de ilk böbrek nakli olan hastalardanım. 10 yıl sonra ikinci böbrek naklini oldum. 2018'de de hem akciğer hem karaciğer nakli oldum. Türkiye'de bu iki naklin beraber yapıldığı ilk kişiyim. Ameliyatım 21 saat sürdü." ifadelerini kullandı.

Dernek üyelerinin organ bağışına dikkati çekmek için çaba gösterdiğini belirten Aslan, "İnsanlar organlarını bağışlasın. Öldükleri zaman organları toprak olacak. Bir insanı yaşatacaksınız, bundan daha güzeli var mı?" dedi.

"Kendimizi anlatıyoruz"

Yüz nakli olan Turan Çolak da organ bağışının önemini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"3,5 yaşındayken ateşe düşmüşüm. 35 yaşında nakil oldum, şimdi 42 yaşındayım. 19 yaşında bir kişinin yüzünü naklettiler. Nakil olduktan sonra hayatım değişti. Şimdi de bizler organ naklinin yayılması için Türkiye'yi geziyoruz. Kendimizi anlatıyoruz. Böbrek hastalarını görünce de bizler çok üzülüyoruz. Bebek hastalar bile var. İstiyoruz ki herkes organ bağışına destek olsun."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Gençlerbirliği U-16’da bölge şampiyonu oldu


Van Spor

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ