Öğrencilere trafik eğitimi veriliyor

Genel 9.02.2018 16:36:08 0
Öğrencilere trafik eğitimi veriliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Battalgazi Belediyesi tarafından hizmete sunulan bölgenin ilk Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda erken yaşta trafik kültürü ve bilincinin geliştirilmesinin yanı sıra ilk yardım konusunda öğrencilere bilgiler veriliyor.
Uygulamalı trafik eğitiminin öğrencilerin trafik bilgi ve algısına etkisinin önemli olduğunu ifade ederek Malatya’ya bölgenin ilk Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nı kazandıran Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Çocuk Trafik Eğitim Parkı ile erken yaşta trafik kültürü ve bilincinin geliştirilmesine büyük katkıda bulundu.
Bu kapsamda hafta içi Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’na gelen öğrencilere hem teorik olarak, hem de uygulamalı olarak trafik kuralları, trafik kültürü ve ilk yardım konusunda bilgiler veriliyor. Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’na gelen Kemal Özalper İlkokulu öğrencileri, burada hem teorik, hem de uygulamalı eğitim aldılar. Kemal Özalper İlkokulu öğretmenlerinden Gözde Yüce Zararsız, uygulamalı eğitimin önemine dikkat çekerek, “Çok güzel bir çalışma. Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı, trafik konusunu uygulamalı olarak görme imkanına kavuştu” ifadelerini kullandı.
Kemal Özalper İlkokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Duman ise, “Derslerimiz hep teorikti. Uygulama yoktu. Bu uygulama çocuklarımız için çok güzel oldu. Bu çalışmasından dolayı belediyemize teşekkür ediyoruz. Buraya öğrencilerimiz ilk defa geldi” şeklinde konuştu.
Kemal Özalper İlkokulu 4A sınıf annesi Şehriban Çiftçi’de, “Öğrencilerimiz ilk yardım ve trafik uygulamalarını öğrenmeleri güzel oldu. Bizler ne kadar anlatsak da direkt uygulamalı öğrenmeleri çok daha güzel. Trafik kuralları akıllarında kalacak. Hem öğrenip hem de eğlenmeleri çocuklarımız için çok daha güzel oldu. Belediyemizin çocukları düşünerek böyle bir çalışma yapması oldukça güzel” dedi. Öğrenci velilerinden Nursel Erdal ise, “Her zaman teorik bilgilerin unutulması durumu söz konudur. Uygulamalı eğitim daha kalıcı ve izli oluyor. Çocuklar yaşayarak öğrendiği şeyleri daha zor unutur. Gayet iyi ve güzel bir uygulama” ifadelerine yer verdi.
Öğrenciler ise trafik ile ilgili birçok bilgi öğrendiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem