Muş'tan il dışına 55 bin kurbanlık sevk edildi

Genel 6.09.2017 14:15:33 0
Muş
Tarih: 01.01.0001 00:00
Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, bu yıl Kurban Bayramı öncesi il dışına yaklaşık 55 bin baş kurbanlık sevk edildiğini söyledi.
Makamında, Kurban Bayramı’nda sevk edilen ve kesimi yapılan kurbanlıklarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ergün Çolakoğlu, geçen yıla oranla bu yıl daha az kurbanlık sevki yapıldığını kaydetti. Geçen yıl 18 bin 500 büyük baş ve 50 bin civarında küçükbaş kurbanlık sevk edildiğini ifade eden Ergün Çolakoğlu, bu yıl yaklaşık 20 bin büyükbaş ve 35 bin de küçükbaş kurbanlık sevk edildiğini belirtti. Dişi hayvan, aşısı eksik olan ve küpesi olmayan bir tek hayvanın bile sevk edilmediğini vurgulayan Çolakoğlu, kurbanlıkların yoğun olarak İstanbul, Ankara, Kocaeli, İzmir, Osmaniye, Bursa ve Adana’ya götürüldüğünü söyledi.
Sevk edilen kurbanlıkların yüzde 90’ının satıldığını ifade eden Çolakoğlu, "Kurbanlık sahipleriyle yaptığımız görüşmelerde, hepsinin satışının iyi olduğunu öğrendik. Sevk edilen kurbanlıkların yüzde 90’ı satıldı. Kurbanlık olarak satılmayanlar ise, kesimhanelere satılmış. Yani bu yıl kurbanlık sahiplerinin yüzünün güldüğünü söyleyebiliriz" dedi.
Kurban Bayramı’nda il genelinde 11 bin kurbanlığın kesildiğini de sözlerine ekleyen Çolakoğlu, "2017 Kurban Bayramı’nda bin büyükbaş ve 10 bin küçükbaş olmak üzere 11 bin dolayında kurbanlık kesildi. Ayrıca bayram süresince 20 veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenlerimiz görev yaptı. İl genelindeki 3 mezbaha ve belediyelerin belirlemiş olduğu kurban kesim noktalarında görev alan arkadaşlarımız, kurbanlık seçimi ve kesimiyle ilgili sürekli vatandaşlarımıza bilgilendirmelerde bulundular" ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem