Muş'ta sokak hayvanları sahipsiz değil

Genel 7.02.2018 16:16:17 0
Muş
Tarih: 01.01.0001 00:00
Muş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevinde çalışmalar aralıksız devam ederken, hayvanların tüm ihtiyaçları da karşılanıyor.
Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevini denetleyen Belediye Başkanı Feyat Asya, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alırken, barınaktaki hayvanlara kendi elleri ile süt ve mama verdi.
2 yılı aşkın bir süredir hizmet verilen 1 idari binanın, 1 hayvan klinik binasının ve 10 adet sokak hayvanı kulübesinin bulunduğu tesiste sokak hayvanlarının bakımı ve tedavisi düzenli olarak yapılıyor. Bugüne kadar birçok başarılı operasyona imza atan Muş Belediyesi ekipleri, rutin çalışmalarının yanı sıra vatandaşlardan gelen ihbarları da anında değerlendirerek sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmeye çalışıyorlar.
Muş Belediyesi olarak böyle bir tesisi hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Asya, “Şehrimizin eksikliklerinden birisi de sokak hayvanları için bir barınak olmamasıydı. Bu konuda vatandaşlarımızın şikâyetleri vardı. Sokak hayvanlarının şehrimizde başıboş gezmeleri vatandaşlarımıza ciddi manada rahatsızlık vermekteydi. Tabi bizim inanç ve yaşam biçimimize göre hayvan hakları da bir haktır ve hayvanlarımıza da itinalı bir şekilde davranmamız gerekiyor. Dolayısıyla bu tesisi projelendirerek hızlı bir şekilde yapımını tamamladık. Uzun bir süredir hizmet veren tesisimizde çok güzel çalışmalar yapılıyor. Veteriner hekimlerimizin ve buradaki görevli arkadaşlarımızın gayretli çalışmaları sonucunda daha önceki yıllarda yaşanan sorunlar tamamen ortadan kalktı. Cadde ve sokaklardan toplanan hayvanlar, tesise alınarak dezenfekte ediliyor. Veteriner hekimlerimiz nezaretinde sağlık sorunu olan hayvanların ihtiyaçları karşılanıyor. Bunların yanı sıra vatandaşlardan gelen ihbarlar değerlendiriliyor. Ekiplerimiz, bugüne kadar birçok önemli çalışmaya imza attı. Çok zor durumda olan hayvanların ameliyatları başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Şu anda kısırlaştırma ve küpeleme çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu merkezimizdeki çalışmaları çok daha iyi seviyelere getireceğiz” dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem