Muş'ta Okullar Arası Halk Oyunları Yarışması

Genel 15.02.2018 13:35:44 0
Muş
Tarih: 01.01.0001 00:00
Muş’ta Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından Okullar Arası Halk Oyunları Yarışması düzenlendi.
Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Okul Sporları Halk Oyunları Yarışması; yıldızlar, gençler ve yıldızlar düzenlemeli olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirildi. Yarışmada sahne alan folklorcular, birinci gelmek için hünerlerini sergiledi. Yapılan yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş, 2017-2018 eğitim öğretim sezonu Okul Sporları Halk Oyunları Yarışmasının start aldığını söyledi. Hem okul sporları hem de il birinciliği yarışmalarını yaptıklarını ifade eden Kardaş, "Toplamda 12 ekibimiz yarışmamıza gelerek katılım sağladı. Yarışmada birinci olan okulumuz, ilimizi bölge yarışmalarında temsil edecek. İnşallah gruplardan çıkarlarsa Türkiye şampiyonasında ödül verilecek. İldeki ödülümüz sadece kupadır" dedi.
Muş Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Vedat Beyazduman ise, temel felsefelerinin hayatın her noktasında yer almak olduğunu söyledi. Bu faaliyette özellikle gençlerin yanında yer almak adına halk oyunları yarışmasını düzenlediklerini ifade eden Beyazduman, "Burada hem okullar hem de kulüpler yarışmaktadır. Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak okullarda usta öğreticilerimizi görevlendirdik ve ekiplerimiz şu anda burada yarışıyorlar. Gerek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak, gerek okullardaki öğrencilerimiz olarak yarışmaktadırlar. Çocuklarımızı burada halk oyunları yarışmasına hazırlamış bulunmaktayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Yarışma sonucunda yıldızlar kategorisinde Korkut YBO birinci olurken, Hasköy Kadir Rezan Has İlköğretim Okulu ikinci, Namık Kemal İlköğretim Okulu üçüncü, İlyas Sami İlköğretim Okulu ise 4’üncü oldu. Yıldızlar düzenlemeli dalda da Selçuklu İlköğretim Okulu birinci oldu. Son olarak gençler kategorisinde ise Özel Bilim ve Teknoloji Lisesi birinci olurken, Rekabet Kurumu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Muş İbni Sina Lisesi ise üçüncülük elde etti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem