Muş'ta 'Buzağı Ölümleri ve Korunma Yolları' eğitimi

Genel 31.01.2018 12:01:56 0
Muş
Tarih: 01.01.0001 00:00
Muş’un Hasköy ve Korkut ilçelerindeki çiftçilere yönelik "Buzağı Ölümleri ve Korunma Yolları" hakkında bilgilendirme eğitimi verildi.
Hasköy ve Korkut ilçelerinde düzenlenen toplantılara Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız, Hasköy ve Korkut Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürleri ile ziraat oda başkanları ile çok sayıda çiftçi katıldı. Buzağı besleme hakkında bilgiler veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, hayvancılıkta ekonomik kayıpların en önemli nedenlerinden biri olan buzağı ölümlerinin önlenmesi, milli ekonominin can damarlarından olan hayvancılığın temelini oluşturduğunu söyledi. Hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında 2017 yılında başarılı bir yıl geçirdiklerini ifade eden Çolakoğlu, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ’2018 yılını hayvan hastalıklarıyla mücadele ve buzağı kayıplarının önlenmesi yılı’ olarak ilan etti. Bu nedenle buzağı kayıp oranlarının yüzde 5 seviyelerine düşürülmesi hedefine ulaşmak için hayvan hastalıkları ile mücadelede İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak daha fazla çalışacağız" dedi.
Buzağı ölümlerine neden olan hastalıklar hakkında da bilgilendirmelerde bulunan ekipler, "Bu hastalıkların bulaşma şekilleri, korunma ve tedavi yöntemleri ile buzağı ölümlerinin ülke hayvancılığına etkileri, ölümlerin azaltılmasının ekonomiye katkılarının önemini ve buzağı ölümlerinin önlenmesinde yetiştiricinin üzerine düşen kritik görevler ve ahır ve barınak şartlarının iyileştirilmesi, ihbarı mecburi hastalıkların ivedilikle il-ilçe müdürlüklerimize bildirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandılar.
Yapılan bilgilendirme sunumu ve soru ve cevap kısmının ardından toplantı sona erdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem