Muş'ta 61 ilin yöresel ürünleri tanıtılıyor

Genel 8.02.2018 13:46:13 0
Muş
Tarih: 01.01.0001 00:00
Muş’ta 61 ilin yöresel ürünleri tanıtılırken, vatandaş ise büyük ilgi gösteriyor.
Muş Belediye Meydanında yöresel lezzetlerin yer aldığı fuarda, birbirinden farklı lezzetler vatandaşın beğenisine sunuldu. Fuara katılan firmalar; et kavurma, sarma, baharat, nar ekşisi, ceviz, pide, pişmaniye, baklava, künefe, tatlı, kuru gıda, kuru meyve, kahve, yöresel peynir ve yağ gibi birbirinden lezzetli ürünleri görücüye çıkardı. Yoğun ilginin gösterildiği stantlara akın eden vatandaşlar, adeta kuyruk oluşturdular.
Adıyaman Kahve Standını tanıtan Şenes Selvi, kahvelerin Adıyaman’dan geldiğini belirterek, "Muş Spor yararına yapılan bir etkinlik. Büyüklerimizin izniyle birlikte hem halkla iç içe olmak hem yöresel ürünleri tanıtmak hem de alışverişi pekiştirmek adına biz buradayız. Herkes kendi yöresinden kendi ürünleriyle katıldı" dedi.
Balıkesir yöresel ürünlerini tanıttıklarını ifade eden Cumhur Erdoğan da, "Doğal ev yapımı pekmezlerimiz, nar ekşimiz, Bursa’ya ait kestane şekerimiz, çikolatalı kestane şekerleri ve sıcak tahin çekiyoruz burada. Balıkesir yöresini tanıtmak için Muş’a geldik, bütün Muş halkını da buraya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Stantta alışveriş yapan vatandaşlardan Şeref Subaşı isimli vatandaş ise, Muş’ta bugüne kadar hiç yapılmamış olan bu 61 ilin yöresel ürünlerinin tanıtımının kente ayrı bir yenilik, ayrı bir güzellik kattığını söyledi.
Fuarın 19 Şubat tarihine kadar açık kalacağı belirtildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem