Muş’ta 15 bin dekar alanda pancar ekimi yapıldı

Muş’ta pancar tarlalarında incelemede bulunan Muş Şeker Üretim Sanayi A.Ş Müdür Yardımcısı Ayhan Kangal, bu yıl havaların sürekli yağışlı geçmesi nedeniyle pancar ekiminde gecikme meydana geldiği için çiftçilerin bugüne kadar 15.

Genel 13.05.2019 12:41:36 0
Muş’ta 15 bin dekar alanda pancar ekimi yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Muş’ta pancar tarlalarında incelemede bulunan Muş Şeker Üretim Sanayi A.Ş Müdür Yardımcısı Ayhan Kangal, bu yıl havaların sürekli yağışlı geçmesi nedeniyle pancar ekiminde gecikme meydana geldiği için çiftçilerin bugüne kadar 15 bin dekar alanda pancar ekimi yaptığını açıkladı.

Muş Şeker Üretim Sanayi A.Ş Müdür Yardımcısı Ayhan Kangal, şeker pancarı üreticilerinin ekim yaptığı tarlaları ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Kent merkezine bağlı Tabanlı köyündeki pancar üreticisinin tarlasını inceleyen Kangal, bu yıl havaların sürekli yağışlı geçmesi nedeniyle pancar ekiminde gecikme meydana geldiği için çiftçilerin bugüne kadar 15 bin dekar alanda pancar ekimi yaptığını açıkladı. Fabrikanın ekonomik olarak kente her yıl ortalama 250 milyon lira katkı sağladığını dile getiren Kangal, fabrikanın yaklaşık 300 bin kişinin faydalandığı bir sanayi kuruluşu konumunda bulunduğunu belirtti. Bu sene ekime geç başlandığını hatırlatan Kangal, “Bir kısım ekimi yapılan tarlaları, tekrar yağmurdan dolayı su bastı. Özellikle Bulanık ilçesi tarafındaki bazı tarlalarda sel baskınları oldu. Ama yine bu birkaç gündür havalar güzel gidiyor. Toprağın tavını yakalayan çiftçilerimiz tekrardan ekime devam etmeye çalışıyorlar” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem