Muş Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Muş Belediyesinin 2019-2024 döneminin ikinci meclis toplantısı, Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında gerçekleştirildi.Muş Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Halkların Demokrat

Genel 2.05.2019 11:50:40 0
Muş Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.05.2019 11:50

Muş Belediyesinin 2019-2024 döneminin ikinci meclis toplantısı, Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında gerçekleştirildi.

Muş Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya Muş Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlık etti. Meclis üyeleri ile tek tek selamlaşan Başkan Asya, meclis toplantısını başlattı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Asya, “Mayıs ayı meclis toplantımızı gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Toplantımızda alacağımız kararların özelde ilimize ve bölgemize, genelde ülkemizin hayrına vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

31 Mart seçimlerinin ardından bir ayı geride bıraktıklarını ve ikinci meclis toplantılarını yaptıklarını anımsatan Başkan Asya, “Geçen ay meclis toplantımızda tanışma ve zorunlu organların seçimini yaptık. Bu meclisimizde de artık bir fiil çalışmalarımızı başlatacağız. Öncesinde geçtiğimiz hafta partimizin genel merkezince Ankara Kızılcahamam’da düzenlediği istişare toplantısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak istiyorum. Burada devlet büyüklerimizle ilimizi ilgilendiren konular üzerine görüşmeler yapma fırsatı bulduk. Geçmiş 1000 yıldan gelecek 1000 yıla tarihi çarşı projemizle ilgili Cumhurbaşkanımıza ve ilgili bakanlarımıza bilgi vermiştik. Seçim manifestomuzda da ilan ettiğimiz projemizin detaylarını Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüştüğümüzde ilgili birimlere gerekli çalışmaların yapılması hususunda talimatlar vermişti. TOKİ ile bir protokol yapılarak projemizin ilk etabının yakın zamanda başlatılacağını planlıyoruz. Bu projemizle Ulu Camii, Hacı Şeref Camii, Alaattin Bey Camii, Yıldızlı Han, Müştak Baba Türbesi ve Karasu Hamamı gibi tarihi yapılarımızı gün yüzüne çıkarmayı hedefliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından projemizin ilk etabı için 5 milyon TL hibe verilecek. Bununla birlikte kamulaştırma ve iyileştirme çalışmalarımızı yakın zamanda başlatacağız” diye konuştu.

Şehrin içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamen yenilendiği alt yapı projesi hakkında bilgi veren Başkan Feyat Asya, “Alt yapı projesinin ekseriyetini yapmış bulunmaktayız. Projenin geri kalanının devamı noktasında fizibilite çalışmalarımızı yapıyoruz. Alt yapı çalışmalarını biraz daha düzenli ve disiplinli bir şekilde bu yıl tamamlamayı düşünüyoruz. Tabi bu şehirde atıksu arıtma tesisinin olmayışı çok ciddi bir eksiklikti. Bugüne kadar şehir merkezindeki, ilçelerdeki ve beldelerdeki atık suların Karasu Nehri’ne dökülmesi başlı başına bir sorundu. Çözüm olarak yapmayı planladığımız atıksu arıtma tesisi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan daha önce söz almıştık. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılması hususunda ilgili birimlere talimatlar verdi. Bunu da en kısa sürede yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Asya, Hacı Şeref Camii ile Ulu Camii arasındaki alanın belediyeye tahsisi için daha önce girişimleri olduğunu hatırlatarak, “Burada iki caminin ihtiyacına cevap verecek WC, gasilhane ve abdesthanelerin yer altında yapmayı planlıyorduk. Bununla ilgili TOKİ ile gerekli protokoller yapıldı. Bu çalışmamızı da kısa bir sürede başlatmış olacağız. Kepenek bölgesinde 500 adet sosyal konutun yapılması konusunda daha önce bir talebimiz vardı. Bu talebimiz de kabul gördü. İnşallah bu sene ihale sürecine getirileceği söylendi. Daha önce katı atıkların vahşi depolama sistemi ile toplandığı alanın rehabilitesini de Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü üstlendi. Bu anlamda ilimizi yakından ilgilendiren proje ve çalışmalarımızı Ankara’daki ikili görüşmelerle belli bir aşamaya getirmiş olduk. Tabi önümüzde Ramazan ayı var. Bu ayda alt yapı çalışmalarını başlatma noktasında tereddütlerimiz var. Çünkü bu süreçte ister istemez sular kesilecek. Bunun için ilgili arkadaşlarla toplantı yaparak mümkün mertebe vatandaşların etkilenmeyeceği şekilde çalışmaların yürütülmesi konusunda bir hazırlık yapacağız. Ramazan sonrasında da normal çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Ana arterlerimizden sadece Cumhuriyet Caddesi kalmış. Bu caddemizdeki çalışmaları da Ramazan ayı sonrasına bırakıyoruz. Bu anlamda tekrar toplantımızın hayırlara vesile olmasını diler, saygılar sunarım” şeklinde konuştu.

Başkan Asya’nın konuşmasının ardından meclise katılan vatandaşların talep ve önerileri dinlendi. Mayıs ayı meclis toplantısı, 2018 mali yılı kesin hesabının görüşülmesi ile devam etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ