Mucitpark ekibi, TEKNOFEST'te

Genel 22.09.2018 15:03:48 0
Mucitpark ekibi, TEKNOFEST
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.09.2018 15:03
Teknoloji üreten Türkiye için dünyanın en büyük Teknoloji Uzay ve Havacılık Festivali olan TEKNOFEST‘e, Mucitpark proje ekibi de katıldı.
Türkiye Teknoloji Takımı tarafından organize edilen ve 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda düzenlenen Türkiye’nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olma özelliğini taşıyan TEKNOFEST etkinliğine, Mucitpark Bilim ve Fikir Atölyesi eğitmenlerinden oluşan 10 kişilik ekip de katıldı.
İdaremizin finansman desteğiyle Erzurum Teknik Üniversitesi yerleşkesinde 1.100 m2 kapalı alanda hayata geçirilen Mucitpark Projesi kapsamında oluşturulan ekip, mottosu ‘Ayakları Yere Basmayan İlk Festival’ olan TEKNOFEST’e, İHA Destekli İnsansız Kara Aracı kategorisinde, tasarımı, ar-ge süreci ve üretimi tamamen Mucitpark Bilim ve Fikir Atölyesinde gerçekleştirilen 2 projeyle katılıyor.
Festival alanına vardıkları ilk gün, Festivalin mimarı T3 Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar ile görüşen ve fotoğraf çektiren Mucitpark ekibinin, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar başta olmak üzere, sektörün önde gelen isimlerinden çok sayıda kişi ile görüşmesi ve Mucitpark çalışmaları için iyi bir ağ kurması bekleniyor.
Yarışma alanında Mucitpark a ait mini bir stant da açan ekip, teknoloji tutkunları tarafından kendilerine gösterilen ilgiden memnun. Özellikle çocukların ve gençlerin adeta akın ettiği, Milli Teknoloji Hamlesinin başlangıcı kabul edilen bu önemli festivalin 3 üncü ve 4 üncü gün programlarına, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir de katılarak, Milli Tekonoloji Hamlesinin bölgesel ölçekte hayata geçirilmesine dair görüşmeler yapacağı öğrenildi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin 100 günlük Eylem Planı’nda alan Mucitpark Bilim ve Fikir Atölyesi’nin açılışı yakın bir tarihte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından gerçekleştirilecek.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ