Malatya'ya 13.7 milyon liraya Engelsiz Yaşam Merkezi

Genel 4.11.2017 18:29:14 0
Malatya
Tarih: 01.01.0001 00:00
MALATYA (İHA) – Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, temeli atılan ’Engelsiz Yaşam Merkezi’nin inşaat çalışmaları için düzenlenen törene katıldı. Büyük bir coşkuyla temeli atılan Yaşam Merkezi’nin engellilerin hayatlarını kolaylaştırıp hayallerine ulaşma noktasında yardımcı olacağı belirtildi. 13.7 milyon lira harcanacak olan projenin A’dan Z’ye bir kompleks olarak hazırlandığı, içinde spordan rehabilitasyon merkezine kadar birçok aktivitenin bulunduğu kaydedildi.
Yeşiltepe bölgesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde 1. etabının yapımına başlanan Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatı için tören düzenlendi. Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, oda başkanları, STK temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.
Saygı durusu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan temel atma töreninde ilk olarak engelliler adına Aylin Aslanhan bir konuşma yaptı. Yıllar önce bütün engellilerin hayali olan ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’nin şimdi gerçeğe dönüştüğünü belirten Aslanhan, Malatya’ya bu tarz bir hizmetin kazandırılmasının kendisini ve tüm engellileri onurlandığını ve gelecek adına umutlandırdığını söyledi.
Tüfenkci: “Engelli kardeşlerimize daha geniş imkanlar sunulacak”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, temel atma töreninde yaptığı konuşmasında “Engelsiz Yaşam Merkezi’nin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu merkez sayesinde Malatya’daki engelli kardeşlerimiz için çok daha geniş imkânlar sunulmuş olacak. Türkiye geneline baktığımız zaman, Malatya bu anlamıyla şampiyon illerimizden birisi. Hem Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız hem Battalgazi ve hem de Yeşilyurt Belediye Başkanlarımız bu konulara çok duyarlılar. Gerek yapmış oldukları binalarda gerek ulaşım araçlarında bu noktalara çok titiz bir şekilde kafa yoruyorlar. Engelsiz Yaşam Merkezimizin yapılmasına emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Özellikle insana, insani gelişmişliğe ve değerlere verilen önem toplumların gelişmişliğini gösteren en önemli göstergelerden birisidir. Bunun için farklı alanlardaki politikaların, üretilen hizmetlerin insan odaklı olması bizleri memnun etmektedir” dedi.
Çalık: “Engelliler, engelsiz bir saray istediler”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yapılmasından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere tüm emeği geçenleri kutladı. Çalık yaptığı konuşmada, “Kent Konseyi’nde engelli kardeşlerimizle bir araya geldiğimizde ‘Malatya’ya engelsiz bir saray istiyoruz’ dediler. ‘İçinde her şey olsun. Spor olsun, rehabilitasyon merkezi olsun’ dediler. O gün Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ı aradığımızda ‘Benim engelli kardeşlerime sözüm olsun, engelsiz sarayı memnuniyetle başlayacağız, inşa edeceğiz’ dedi. Bugün sözünde durduğu ve Malatya’nın önemli bir ihtiyacını karşıladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Çakır: “Hayırlı bir işin temelini atıyoruz”
Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak 2 bin 80 engelliye aktif hizmet verdiklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hayırlı bir işin temelini attıklarını söyledi. Nüfusun yüzde 10’unu engellilerin oluşturduğunu kaydeden Başkan Çakır, engellilere yönelik yaptıkları hizmetleri anlatarak şunları söyledi: “Toplumun anlayışının değişmesi, yapılan hizmetlerden daha önemli. Bu güzel mekan çok önemli bir yatırım. İlk etapta 4 milyon 100 bin liralık bir yatırım. 2 etabın da ihalesi yapılacak. Toplamda 13 milyon 700 bin liralık bir yatırım. Engellilerimizin bütün ihtiyaçlarını gözeterek burası planlandı. Fitnes salonu, yüzme havuzu, konferans salonu, spor merkezi, eğitim salonları, idari binaları, çevresi ve parkıyla Engelsiz Yaşam Merkezimizin başta engelli kardeşlerim olmak üzere Malatya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”
Şahin: “Hayırlı olmasını diliyorum”
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, engelliler için düşünülen Engelsiz Yaşam Merkezi’nin mutluluk verici bir proje olduğunu belirterek, “A’dan Z’ye bir kompleks olduğunu fark ettik. Hem engelli kardeşlerimize hem de toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Engellilerin her geçen gün daha iyiye gittiğini belirten milletvekili Şahin, AK Parti hükümeti döneminde engellilere yönelik yapılan yatırımlara da değindi.
Kaban: “Büyük mesafeler alındı”
Engelliliğin çok güç bir süreç olduğunu belirten Malatya Valisi Ali Kaban, “Engellilerle ilgili çalışmaların başlaması özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 1994 - 1995 yıllarında başlamıştı. Onu da ilçe belediyeleri takip ediyordu. O dönem böylesi bir çalışmaya denk gelmiştim. O zamandan bu zamana kadar geçen süreçte sosyal devlet olmak itibariyle oluşmuş olan şu birikim büyük bir mesafenin alınmış olduğunu gösteriyor. Özellikle de engelsiz yaşam kavramının oluşturulması noktasında gerek merkezi hükümet, gerekse yerel yönetim çok büyük bir gayret ve emek sarf ediyor. Burada yapılan çalışmayı kutluyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, İl Müftüsü Ümit Çimen’in yaptığı duadan sonra Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli büyük bir coşkuyla atıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem