Malatya’da ‘Canım Ol’ projesi

Yeşilyurt Kızılay Şubesi Ve Begüm Kartal İlkokulu İşbirliği İle ‘canım Ol’ Projesi Kapsamında Düzenlenen Etkinlikte Kan Ve Kök Hücre Bağışının Önemine Değinildi.

Genel 5.12.2019 17:22:51 0
Malatya’da ‘Canım Ol’ projesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.12.2019 17:22

Yeşilyurt Kızılay Şubesi ve Begüm Kartal İlkokulu işbirliği ile ‘Canım Ol’ projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte kan ve kök hücre bağışının önemine değinildi.

Begüm Kartal ilkokulunda gerçekleşen ‘Canım Ol e-twinning projesi’ ile Türk Kızılay’ı ve Türkök tarafından bağışçılara kan ve kök hücre bağışının önemi, Kurumlarla işbirliği halinde çalışılmasının gerekliliği, kök hücre nakli sayesinde tedavi edilebilecek hastalıklar ile ve bağışçıların duyarlılıklarının artırılması konularında eğitici seminerler verildi.

Türkiye genelinde 22 ilde 74 öğretmen tarafından uygulanan projeye birçok oyuncu, müzisyen, sanatçı ve akademisyen de destek verdi. Yeşilyurt ilçesinde bulunan Begüm Kartal İlkokulu öncülüğünde Yeşilyurt Kızılay Şubesi’nin desteğiyle yapılan ‘Canım Ol’ kampanyasına Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Turgut Özal Tıp Merkezi Kök Hücre ve Kemik İliği Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, Yeşilyurt Kızılay Başkanı Dr. Dilek Korkmaz ile veliler öğrenciler ve davetliler katıldı.

Bağış programı çerçevesinde Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, kan ve kök hücre bağışı konusunda bilgiler sunarken, Yeşilyurt Kızılay Şube Başkanı Dr. Dilek Korkmaz, Türk Kızılay’ının son yıllarda yaptığı büyük atılım ve kapsamlı gelişmeleri verilere anlattı.

Toplumsal duyarlılık ve farkındalığa dikkat çeken Korkmaz, “Türkiye’de şuna kadar 22 ilde düzenlenen programın Malatya ayağını düzenliyoruz. Buradaki amacımız, hocalarımıza, velilerimize ve öğrencilerimize sosyal projelerini geliştirmek, toplumumuzda bu anlamada bir adım atmaktır. Bu anlamada aslında tesadüfen bugün de 5 Aralık Dünya gönüllüler günü. Bu gönüllüler gününde burada okulumuza gelerek kan bağışına destek olan gönüllülerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Malatya’nın kan bağışı konusunda önde gelen bir il olduğunu ifade eden Korkmaz, kış aylarında genel olarak bir azalma olduğunu da belirtti. Her zaman kan stoklarının olması gerektiğini de dile getiren Korkmaz, bu noktada kan bağışına önem verilmesini istedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ