Malatya Barosundan ’Çocuk istismarına’ tepki

Malatya Barosu Çocuk, Kadın ve İnsan Hakları Komisyonları çocuk istismarlarına karşı tepki gösterdi.Malatya Barosu yönetimi ile birlikte birlikte bir açıklama yapan Malatya Barosu Kadın ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Memba Kuşcu

Genel 26.04.2019 17:18:31 0
Malatya Barosundan ’Çocuk istismarına’ tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.04.2019 17:18

Malatya Barosu Çocuk, Kadın ve İnsan Hakları Komisyonları çocuk istismarlarına karşı tepki gösterdi.

Malatya Barosu yönetimi ile birlikte birlikte bir açıklama yapan Malatya Barosu Kadın ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Memba Kuşcu, 23 Nisan günü İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız çocuğuna yönelik istismar olayının herkesin kanını dondurduğunu dile getirerek "Son zamanlarda yaşanan bu dehşet vakalarının münferit olduğunu düşünmek mümkün değildir. Yaşanan olaylar göstermiştir ki, Türk Ceza Kanunu’nun cinsel suçlar bölümünde cezaların arttırılması amacıyla yapılan düzenlemeler tam tersi sonuçlara yol açmıştır. Çocuklara karşı yapılan her türlü cinsel eylemin ’cinsel istismar’ olduğunu düzenleyen hükümler karşısında TCK’da yapılan çelişkili düzenlemeler mağdur çocuk aleyhine sonuçlar doğurmuştur” ifadelerine yer verdi.

Çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarının büyük bir bölümünün sadece ’Cinsel’ saikle işlenmediğini ve bu olayların toplumda artan şiddet eğilimi ile ahlaki yozlaşmanın da bir sonucu olduğunu ifade eden Kuşçu, ”Vakaların büyük bir bölümünde failler, kendilerini korumalan mümkün olmayan çocuklara her türlü zarar kastı ile hareket etmekte, bunu da kendilerine hak olarak görmektedirler. Bu sebeple yalnızca suçun ’cinsel’ niteliği ele alınarak yaptırım öngörmek, bu suçlarla mücadelede yeterli olmamaktadır” şeklinde konuştu.

Malatya Barosu Çocuk Haklan Komisyonu Başkanı Av. Şeyda Öztürk Aslan ise basında yer alan çocuk cinayetlerini ve çocuk cinsel İstismar haberlerini üzüntü ile takip ettiklerini belirterek "Bumenfur olayların varlığı kabul edilemez. Dünya üzerindeki tüm çocuklar doğdukları andan İtibaren eğitim, sağlık, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi hakların tümüne sahiptir. Çocukların haklarının biz büyükler tarafından savunulacak ve korunacak olduğunu düşündüğümüzde onlara en büyük zararı verenlerin de yine bizler Olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kalıyoruz Bir çocuğun en temel hakkı olan yaşam hakkının elinden alınması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Çocukların cinsel istismardan korunması sorumluluğunun tüm topluma ait olduğunu vurgulayan Aslan, "Bu sorun hepimizin sorunudur. Çözüm ancak sorumluluğu paylaşan tüm kesimlerin üzerine düşeni yapmasıyla sağlanabilir” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ