'Loş ışığa bile bakamayacak duruma geldim'

Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüsü yendikten sonra gözlerinde iltihap oluşan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Özlem Çetin yaşadığı zorlu süreci anlattı.

Genel 23.02.2021 16:53:04 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.02.2021 16:53

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada Kovid-19'a yakalanmaktan çok korktuğu için bütün tedbirleri uyguladığını ancak görevinden dolayı hastalığa yakalandığını söyledi.

Ailesinde en son kendisinin Kovid-19'a yakalandığını ve hastalığı ağır bir şekilde geçirdiğini belirten Çetin, "Hastanede çalışmaya devam ettiğim bir dönemde bir sabah kas ağrısı, ateş ve halsizlikle uyandım. Poliklinik yaparken şikayetlerimin artması üzerine test yaptırdım ve pozitif çıktı. Eve gidip kendimi izole ettim." dedi.

Çetin, hastalığın ikinci gününde dayanılmaz hale gelen ağrılar nedeniyle sabaha karşı uyanarak ağrı kesici ilaç kullanmak zorunda kaldığını ifade etti.

Evdeki tedavisine rağmen hastalığın ağırlaşması üzerine hastaneye gittiğini ve yatışının yapıldığını aktaran Çetin, şöyle devam etti:

"Hastalık bende biraz daha sinsi ilerledi, iki gün biraz iyi gibi oluyordum 3. gün yine kötüleşiyordum. Başka bir hastalığım olmamasına rağmen sağlık personeli olduğum ve riskli grupta bulunduğum için korkuyordum. Daha da kötüleşmem üzerine hastanede tedavime devam ettim ve 10 gün hastanede kaldım. Hiçbir hastalığım olmamasına ve yaşımın da genç olmasına rağmen bu hastalığın kimi nasıl etkileyeceği hiç belli olmuyor. Benim hastalığı ağır geçirmemde ailemin de aynı dönemde hastalık geçirmesi ve yoğun bir tempoda çalışmamız bedenen yorgun oluşumun etkili olduğunu düşünüyorum. Hastalık herkeste farklı seyrediyor ama gerçekten yorgun, güçsüz ve moralin bozuk olması hastalığın ağır seyretmesine neden oluyor."

Çetin, çalıştığı hastanede tedavi görmesinin kendisi için büyük bir avantaj olduğunu çünkü meslektaşlarının her zaman kendisine moral verdiğini belirtti.

Hastalığının 20. gününde hastaneden taburcu olduğunu ifade eden Çetin, şunları kaydetti:

"Hastaneden çıktığımda halsizlik dışında bir sorunum yoktu. Çok mutlu ve yeniden doğmuş gibi hissederek hastaneden taburcu oldum. Çok sevinerek eve gittim ama evde göz ağrım başladı. Çok değişik bir ağrıydı, ışığa bile bakamıyordum. Loş ışığa bile bakamayacak duruma geldim ve bunun normal bir şey olmadığını anladım. Daha önce duymadığım ve hiç yaşamadığım bir ağrıydı. Evdeki bütün ışıkları kapatarak yolumu bulmaya çalışıp ihtiyaçlarımı gideriyordum. Sabah olur olmaz hemen göz doktoruna gittim. Doktorum gözlerimde üveit (göz iltihabı) olduğunu söyledi. Kovid-19'un gözlerimde iltihaba yol açtığını, gözlerimde oluşturduğu bir reaksiyon olduğunu anladık ve doktorum bunun Kovid-19'da çok nadir görülen bir durum olduğunu söyledi. Doktor olmama rağmen bunu daha önce hiç duymamıştım. Çok şükür körlükle bile sonuçlanacak bir durumdan kullandığım göz ilaçları sayesinde toplamda bir buçuk ay gibi bir süreçte iyileştim."

Herkesin Kovid-19'a karşı gerekli tedbirlere uyması gerektiğini vurgulayan Çetin, hastalığın herkeste farklı sonuçlar gösterdiğini, herkesin buna göre hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ