Libya'da Hafter milislerinin yerleştirdiği patlayıcılar yine can aldı

Libya'da gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin başkent Trablus'un doğusundaki sahil kenti Sirte'de döşediği mayınların infilak etmesi sonucu 1 sivil öldü, 3 çocuk yaralandı.

Genel 17.06.2020 15:21:36 0
Libya
Tarih: 01.01.0001 00:00

TRABLUS (AA) - Libya Ordusu Sirte-Cufra Ortak Operasyon Odası Sözcüsü General Abdulhadi Dırah, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Hafter milislerinin Sirte'nin doğusundaki Um el-Hanfese ile batısındaki Ez-Zaferan bölgesine yerleştirdiği mayınların infilak ettiğini belirtti.

Dırah, Um el-Hanfese'deki patlamada 1 çobanın hayatını kaybettiği, Zaferan'da ise 3 çocuğun yaralandığı bilgisini paylaştı.

Libya Mayın ve Savaş Kalıntılarını Temizleme Merkezi, dün Hafter milislerinin kaçmadan önce özellikle başkent Trablus'un güney semtlerine tuzakladığı patlayıcılar ve mayınların infilak etmesinden 110 kişinin etkilendiğini açıklamıştı.

Merkez, söz konusu patlamalarda aralarında sivillerin de olduğu 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 71 kişinin yaralandığını kaydetmişti.

Hafter milislerinin çekildikleri bölgelerin patlayıcılardan temizlenmesi çalışmalarına Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı ekipler de katılıyor.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem