KUDAKA, Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nda

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Öncülüğünde, Atatürk Üniversitesi Ev Sahipliğinde, Bölge Üniversiteleri İle İşbirliği İçerisinde Düzenlenen Ve Kudaka Tarafından Da Desteklenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (dakaf’20), Bö

Genel 6.03.2020 18:46:31 0
KUDAKA, Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nda
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.03.2020 18:46

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde, bölge üniversiteleri ile işbirliği içerisinde düzenlenen ve KUDAKA tarafından da desteklenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’20), bölgede nitelikli personel ihtiyacı duyan işletmeler ile istihdam edilmeyi bekleyen hedef kitleyi bir araya getirdi.

Yerel bölgesel, ulusal ve uluslararası çapta faaliyet gösteren başta özel sektör kuruluşları, kamu kurumları ve sivil toplum temsilcileri ile Doğu Anadolu’da faaliyet gösteren 11 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen fuarda, Ajansımız bölge standıyla yer aldı.

KUDAKA standını ziyaret eden katılımcı firmalar ve öğrenciler; Ajansın faaliyetleri, yürütülen projeler, hibe programları ve insan kaynakları konularında görevli personelden danışmanlık ve bilgi desteği aldılar.

Fuar etkinliği ile eş zamanlı olarak konferans salonlarında gerçekleştirilen seminerler, söyleşiler ve odak grup toplantıları kapsamında, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen düzenlenen bir panele konuşmacı olarak katıldı. “Kariyer Hedefi Olarak Girişimcilik” konulu sunumunda girişimciliğin temel özellikleri, karşılaşılan sorunlar, bir girişimcinin kendi işini kurarken dikkat etmesi gereken planlama, yönetim, teknik ve işlevsel konularda bilgiler aktaran Demirdöğen, panele katılan öğrencilere girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak düşünmelerini, yeteneklerinin farkına varmalarını, iş fikri üretmeye yönelmelerini tavsiye etti.

AR-GE PROJE PAZARI ve YARIŞMASI

KUDAKA 2020 Yılı Çalışma Programı Yerel Kalkınma Fırsatları Tanıtım faaliyetleri kapsamında, bölgede proje yazma kapasitesini geliştirmek, potansiyel kesimleri proje yazmaya teşvik etmek ve bölgenin kalkınmasında etkili olabilecek proje fikirlerinin derlendiği bir proje havuzu oluşturmak amacıyla fuar organizasyonu içerisinde Atatürk Üniversitesi ve KUDAKA işbirliğiyle AR-GE/Proje Pazarı ve Yarışması etkinliği düzenlendi.

AR-GE ve Proje Pazarına başvuran projeler üzerinde yapılan değerlendirme neticesinde dereceye giren projelere DAKAF’20 Fuar organizasyonunda düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

Mustafa Manav’ın Anjiyo sonrasında artere baskı yaparak kanamayı durdurmak konulu “Anjiyo Sonrası Arter Basınç Bandı” başlıklı projesi birinciliğe layık görülürken, Fırat Güneş’in insansız sualtı sistemleri konulu “İnsansız Minyatür Bir Sualtı Aracının Tasarımı ve Kontrolü” projesi ikinci, Yusuf Bayram Tuğlu ve Kübra Kablan’ın tıbbi vaka çözümüne yönelik “Sanal Clinic” isimli projesi üçüncü oldu.

Birinciye 5.000 TL, ikinciye 3.000 TL, üçüncüye 2.000 TL ödül verilen yarışma sonrasında, ön kuluçka desteği ve proje sahiplerine talepleri doğrultusunda danışmanlık desteği de verilecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ