'Kovid-19'u atlatanlar da maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalı'

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gamze Varol, Kovid-19'u atlatanların da maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerektiğini ifade etti.

Genel 20.01.2021 13:04:35 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

TEKİRDAĞ (AA) - Salgın sürecinde herkesin tedbirlere titizlikle uyması gerektiğinin altını çizen Varol, "Koronavirüsü geçirmek önemli ama, bu, sorunun bittiği anlamına gelmiyor. Çünkü salgın devam ediyor. Gözlemlerimize göre antikorlar 3 ay vücudumuzda oluyor. Bu 3 aydan sonra kişilerin antikor miktarları azalabilir ve yeniden hasta olabilirler. O yüzden 'Ben Kovid-19 oldum artık bana bulaşmaz.' dememek lazım. Bu kişiler de yine aynı şekilde maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeli." diye konuştu.

Varol, hastalığı atlatanların temizliklerine dikkat etmez ve maske kullanmazsa sevdiklerini riske atmış olacaklarını dile getirdi.

Kovid-19'a ikinci kez yakalananların sayısının çok da az olmadığını vurgulayan Varol, "Benim gözlemlediğim ikinci kez salgına yakalananlar daha fazla virüs yükü alabiliyor. Eğer kendimizi korumazsak, maske takmazsak, 'Nasıl olsa ben geçirdim.' dersek daha fazla virüs yüküne maruz kalabileceğimiz için hastalığı ağır geçirme olasılığımız da var. Koronavirüsü bazı insanlar hafif atlatıyor, bazıları çok ağır atlatıyor. Ağır atlatanların toparlanması uzun sürüyor. Kendilerine gelmeleri 3 haftayı bulabiliyor." dedi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem