Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Şenliği

Uluslararası 40’ıncı Erzincan Kemaliye (Eğin) Kültür ve Doğa Sporları şenliği 29 Haziran-2 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacak. Doğu’nun saklı Cenneti Kemaliye, 40’ıncı Erzincan Kemaliye (Eğin) Kültür ve Doğa Sporları şenl

Genel 16.05.2019 14:56:00 0
Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Şenliği
Tarih: 01.01.0001 00:00

Uluslararası 40’ıncı Erzincan Kemaliye (Eğin) Kültür ve Doğa Sporları şenliği 29 Haziran-2 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacak.

Doğu’nun saklı Cenneti Kemaliye, 40’ıncı Erzincan Kemaliye (Eğin) Kültür ve Doğa Sporları şenliğine hazırlanıyor. Bu seneki şenliğin 29 Haziran - 2 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacağı belirtilerek Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Kemaliye Kaymakamı Mustafa İlhan, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman ve KEMAV Başkanı İsmail Yücel imzasıyla konuyla ilgili şu yazılı açıklama yapıldı:

“Yukarı Fırat Havzasının merkezinde yer alan Kemaliye ilçesi, eşsiz doğası ev sahip olduğu özgün kent kimliği ile Erzincan’ın turizme açılan kapılarından biridir. Kemaliye aynı zamanda Tarihi Kentler Birliğinin kurucu üyelerinden birisidir. Erzincan ve Kemaliye’nin tanıtımı için bugüne kadar çok önemli gelişmelere vesile olan Erzincan Kemaliye (Eğin) Kültür ve Doğa Sporları şenliğinin 40’ıncısı bu yıl yine ulusal ve uluslararası düzeyde ilgi görecek nitelikteki sportif ve kültürel etkinliklerle birlikte 29 Haziran - 2 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Erzincan Valiliğimiz katkı ve himayeleriyle düzenlenecek olan şenlikler, Kemaliye Kaymakamlığının katkılarıyla Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı (KEMAV) ve Kemaliye Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecektir. Şenliğin ana temaları her yıl olduğu gibi bu yılda ‘Özgür kültür ziyafeti, doğa sevgisi ve kardeşliktir’.

Doğal güzellikleriyle de öne çıkan Kemaliye’de bulunan ve dünyanın en görkemli kanyonlarından biri olan Karanlık Kanyon her yıl daha fazla ilgi görmektedir. Türkiye’de bir ilk olarak Kemaliye Karanlık Kanyonda gerçekleştirdiğimiz ve adrenalin tutkunlarının nefesini kesen base jump atlayışları 2009 - 2018 yılları arasında aralıksız her yıl uluslararası boyutta dünyanın her bölgesinden sporcuların katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Şenlik programımız çerçevesinde bu yıl da ülkemiz turizmi için çok önemli bir zenginlik olan Karanlık Kanyonun üzerinde dünyanın en yüksek asma yürüyüş köprüsü olarak yapılması planlanan Sırat on Fırat Asma Yürüyüş Köprüsünün tanıtımına katkı sağlayacak nitelikte sportif etkinlikler gerçekleştirilecektir. Bu amaçla birçok farklı ülkeden uluslararası düzeyde tanınmış wingsüit ve base jump sporcusu şenliklerimize katılmak üzere doğa sporlarının başkenti Erzincan’ın Kemaliye ilçesine davet edilmiştir.

Şenlik programı kapsamında; Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından birçok yarışma ve gösteri, ata sporumuz cirit müsabakaları, çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik atölye çalışmaları ve köy gezileri de gerçekleştirilecektir.

Doğa ve kültür tutkunlarını 29 Haziran - 2 Temmuz 2019 tarihlerinde 40’ıncı Erzincan Kemaliye (Eğin) Kültür ve Doğa Sporları şenliğine katılmak üzere Doğu’nun saklı Cenneti Kemaliye’ye bekliyoruz.”


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem