Kars’ta 70 yaşındaki ninenin eksi 10’da yaşam mücadelesi

Kars’ta 70 Yaşındaki Ninenin Eksi 10’da Yaşam Mücadelesi(ışık Çapanoğlu/kars-iha)

Genel 30.12.2019 12:08:38 0
Kars’ta 70 yaşındaki ninenin eksi 10’da yaşam mücadelesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.12.2019 12:08

Kars’ta 70 yaşındaki nine, engelli oğlu ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Derme çatma gecekonduda yaşayan kadına komşuları yardım ediyor. Kendisine yöneltilen ‘nasıl yaşıyorsunuz’ sorusuna ise yaşlı kadın, ‘Allah’a şükür, verdiğine şükür’ diyerek cevap verdi.

Kars merkez Halitpaşa Mahallesi’nde kiraladığı derme çatma gecekonduda engelli oğlu İsmail Dağar ile birlikte yaşayan Sevim Dağar, yaşlılık maaşıyla gecekonduda hayata tutunmaya çalışıyor. Sevim nineye komşuları ve hayırseverler destek veriyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2-3 ayda bir 200 lira para ve kömür yardımı aldığını ifade eden Sevim Dağar, borç ile aldığı kömür sobasını ise yakmakta zorluk çekiyor.

“Verdiğine şükür, ne yapalım”

Üniversite öğrencilerinin erzak getirdiğini söyleyen Dağar, “Vallahi yaşlılık maaşım var benim, bir de oğlum engelli raporlu, sakat iş yapamaz. Onun maaşı 600 lira ama halimize şükür. Verdiğine şükür. Ne yapalım, Allah ne verdiyse yiyoruz. Akşam getirdiler erzak verdiler, doldurdular dolabı, dolabı temizlediler, kendi elleriyle doldurdular dolabı” dedi.

“Yandı mı sıcak, yanmadı mı soğuk”

Derme çatma camları olmayan ve her tarafı dökülen, duvarları çatlayan evde oturan Sevim Dağar, “Soba yandı mı sıcak, yanmadı mı soğuk, ben bir dolap istiyorum. Sobayı yaktık mı sıcak, yakmadık mı soğuk, yardım fonundan 3 ayda bir 200 lira veriyorlar. Yalan yok. Kömürümü veriyorlar. Başka da bir şey yok” diye konuştu.

Halitpaşa Mahallesi’nde 20 yıla yakındır ikamet eden Sevim Dağar, engelli oğlu İsmail Dağar ile birlikte soğuk kış günlerinde yaşam mücadelesi veriyor. Nefes aldığına şükreden Sevim nine, 150 lira kirada oturduğu evin hayırseverler tarafından onarılmasını bekliyor.

Kar yağmasının ardından daha da soğuyan hava Sevim Dağar ve oğlu İsmail Dağar’ın yaşamını olumsuz etkiliyor. Taksitle aldığı sobayı yakamayan Sevim nine, dışarıda bulunan sobayı yakarak soğuk kış günlerinde ısınmaya çalışıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ