Karaca: "Düğün organizasyonları için de süreç belirlenmeli"

ERZURUM MATBAA KIRTASİYE VE TABELACILAR ODASI BAŞKANI HİKMET KARACA, KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA YAPILAMAYAN DÜĞÜNLER İÇİN YAŞANAN BELİRSİZLİĞİN SEKTERDEKİ ESNAFI ZOR DURUMDA BIRAKTIĞINI SÖYLEDİ.

Genel 10.05.2020 10:27:06 0
Karaca: "Düğün organizasyonları için de süreç belirlenmeli"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erzurum Matbaa Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, korona virüs tedbirleri kapsamında yapılamayan düğünler için yaşanan belirsizliğin sektördeki esnafı zor durumda bıraktığını söyledi. Karaca, "Düğünler için mutlaka bir tarih belirlenmeli ve belirsizlik bir an önce sonlandırılmalıdır" dedi.

Düğün, nişan ve sünnet gibi etkinliklerin birçok esnaf kesimini içerisine alan büyük ticaret ve kazanç kapısı olduğunu dile getiren Başkan Karaca, "Düğün salonları, kuyumcular, gelinlikçiler, damatlık satan mağazalar, fotoğrafçılar, matbaacılar, davetiyeciler, lokantacılar, berber ve kuaförler, çiçekçiler, pastacılar, kuru yemişçiler, çeyizciler, halı ve mobilyacılar, beyaz eşyacılar, züccaciyeciler, hediyelik eşyacılar, organizeciler ve benzeri birçok esnaf kesimi bu işlerden geçimini sağlamaktadır" diye konuştu.

Söz konusu esnaf kesiminin istihdam açısından ülkenin ticari lokomotifi olduğunu anlatan Karaca, "Virüs nedeniyle yaşanan belirsizlik biraz daha gecikir veya uzarsa ülke ekonomisi yara alacak ve söz konusu esnaf kesiminin büyük bölümü de maddi olarak sıkıntıya düşecek, korkarım birçoğu da iflas edecektir" dedi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem