JICA ve İller Bankası yetkilileri Malatya'da

Genel 12.12.2018 16:45:09 0
JICA ve İller Bankası yetkilileri Malatya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.12.2018 16:45
Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve İller Bankası yetkilileri Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı makamında ziyaret etti.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Güner ve MASKİ Genel Müdür yardımcısı Oğuz Özcan’ın da eşlik ettiği ziyarete, JİCA Türkiye Ofisi Başkanı Yasuı Takehiro, Başkan Yardımcısı Iıyama Masaki ve Proje Danışmanı Akıyama Yuko, İller Bankası Proje Yönetim Müdürlüğü II. Müdür Ahmet Avşar Şimşek katıldı.
Türkiye’de 9 Güneydoğu iline kredi desteği sağladıklarını ifade JICA Türkiye Ofisi Başkanı Yasuı Takehiro, “Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı olarak İller Bankası ile ortak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Merkezimiz Tokyo’da, tüm dünyada 150’den fazla ülkede faaliyet göstermekteyiz. Altyapı, atıksu alanlarında çalışmalar yapan kurum ve kuruluşlara kredi desteği sağlıyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü ile geçen sene kredi sözleşmesi imzalamıştık. Bugün sizleri ziyaret etmek ve yapılan çalışmaları yerinde incelemek için buradayız. Çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
JICA ve İller Bankası yetkililerini Malatya’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise Malatya’nın sevginin, hoşgörünün ve barışın bir şehri olduğunu dile getirdi. Malatya’nın mini bir Anadolu olduğunu kaydeden Polat, “Anadolu’nun her rengini kadim şehrimizde bulabilirsiniz. Bilimsel ve arkeolojik çalışmalar çerçevesinde Malatya’mızın tarihi Milattan önce 7000 yıllarına kadar uzanmaktadır. Aslantepe Höyüğü’nde ilk şehir devleti kurulduğu bilimsel olarak ifade edilmektedir” şeklinde konuştu.
Malatya kayısının başkenti de olduğunu dile getiren Başkan Polat, “Kayısı dünyanın birçok yerinde yetişiyor ancak kuru kayısı alanında Malatya Dünya lideri” dedi. Japonya ve Türkiye’nin tarih boyunca birbirine yakın ve birbirini seven iki millet olarak kaynaklara geçtiğini aktaran Polat, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak JICA Kredisini kullanıyoruz. Bitirdiğimiz ve devam eden projelerimiz var. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün 2019 yılında başlayacağı projeleri var. Büyükşehir Belediyesi olarak, modern bir şehir oluşturmanın ilk adımının sağlam altyapı inşa etmek olduğu bilincindeyiz. Bu konuda MASKİ Genel Müdürlüğümüz Türkiye’de birçok su kanal idaresine örnek teşkil edecek çalışmalar gerçekleştiriyor. Şehrimizin altyapısını sağlamlaştırarak gelecek nesillerimize dayanıklı altyapı bırakmayı hedefliyor. Malatya’mızın altyapısına vermiş olduğunuz bu desteklerden dolayı sizlere de teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ