İki üniversitede 'İHA Teknolojisi ve Operasyonları Programı' açılacak

İskenderun Teknik Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksekokulu ile Eskişehir Teknik Üniversitesi Porsuk Meslek Yüksekokulu bünyesinde İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operasyonları Programı açılması kararı alındı.

Genel 1.07.2019 21:36:29 0
İki üniversitede
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.07.2019 21:36

HATAY (AA) - İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu ile Eskişehir Teknik Üniversitesi Porsuk Meslek Yüksekokulu bünyesinde Türkiye'de bir ilk olan İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operasyonları Programı açılacağı bildirildi.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) İskenderun Meslek Yüksekokulu ile Eskişehir Teknik Üniversitesi Porsuk Meslek Yüksekokulunda, ülkede ilk olma özelliğine sahip, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operasyonları Programı açılması kararı aldığını kaydetti.

İSTE'nin "Teknoversite vizyonuna" uygun çalışmalarıyla farkındalık oluşturarak ilklere imza atmaya devam ettiğini aktaran Dereli, "Türkiye, düne kadar konuya ilişkin teknolojileri ithal eden bir ülke iken, son senelerde savunma sanayinde yapılan büyük yatırım ve hamleler neticesinde, bugün artık tamamen yerli İHA ve Silahlı SİHA üretebilen ve satabilen 8 ülkeden biri haline geldi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin İHA ve SİHA ile ilgili teknolojilerinin geliştirilmesi ve kullanımı konusuna büyük önem verdiğini belirten Dereli, şunları kaydetti:

"Bu nedenle, yerli ve milli İHA ve SİHA teknolojileri ve operasyonlarına yönelik olarak üniversitelerde de eğitim öğretim ve araştırma-geliştirme çalışmaları yapılması ve nitelikli uzmanlar ve teknik elemanlar yetiştirilmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır. İSTE'de açılan bu bölümde, ülkemiz açısından stratejik olan İHA ve SİHA teknoloji ve operasyonlarının geliştirilmesine katkı koyabilecek ve bu teknolojiyi kullanabilecek nitelikte ve donanımda teknik elemanlar ve uzmanlar yetişecek."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ