İhtiyaç sahibi engellilere tablet ve gıda paketi

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu tarafından yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen ihtiyaç sahibi engelli ailelerin ihtiyaçları, tek tek karşılanıyor.

Genel 14.01.2021 18:22:39 0
İhtiyaç sahibi engellilere tablet ve gıda paketi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.01.2021 18:22

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu tarafından yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen ihtiyaç sahibi engelli ailelerin ihtiyaçları, tek tek karşılanıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Kent Konseyi’nden oluşan heyet, Melekbaba’da yaşayan fiziksel engelli gençlerin ailesini ziyaret etti. Talepleri dinleyen Gürkan, çeşitli hediyeler verdiği ailenin sorunlarıyla ilgili İmar, Sosyal Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığı’nı harekete geçirdi. Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu tarafından yapılan saha araştırması neticesinde belirlenen maddi durumu iyi olmayan 200 aileye Esenlik ve Kızılay Malatya Şubesi tarafından gıda paketi desteği verildi. Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu’nun çalışmalarına 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği de katkıda bulunuyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, Melekbaba Mahallesinde bulunan Gürbüz ailesini ziyaret ettiler. Söz konusu ziyaret kapsamında Gürbüz ailesinin öğrencileri için uzaktan eğitime destek olmak üzere Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından tablet ve çeşitli hediyeler verildi. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Bu çocuklar bizim evlatlarımızdır. Yaşamlarını kolaylaştırma noktasında yaşam alanlarını genişletme noktasında üzerimize düşen sorumluluk ve yükümlülüğümüzü yerine getiririz. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın kuruluş amacı bu tür ailelerimizin tespit edilmesi sorunlarının giderilmesi ve çözümü noktasında üzerlerine düşen sorumluluk ve yükümlülükleri yerine getirmektir. Sosyal yardımlaşmaya kaydolmak için öncelikle sigortalı olmamak gerekiyor. Bu ailemizin geçim sıkıntısı yaşadığını öğrendik. Bizim hayır çarşımızda bu arkadaşlarımıza vereceğimiz puanları ona göre hesaplayarak bu arkadaşlarımızın rahat yaşamaları noktasında ne tür ihtiyaçları varsa onların giderilmesi noktasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Bizim devletimiz sosyal devlettir. Bizim belediyecilik ilkemiz de sosyal belediyecilik temel esasına dayanır. Böyle sosyal sıkıntılarımız varsa o sıkıntıların giderilmesi, hem devlet olarak hem de yerel yönetim olarak her türlü imkânı size sunma noktasında ilgili arkadaşlarımız gereğini yaparlar. Bu çocuklarımıza huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir hayat temenni ediyorum. Diğer ihtiyaçlarınızda Belediyemiz tarafından giderilecektir. Malatya sınırları içerisinde yaşayan sahipsiz, kimsesiz, evsiz ve engelli veya ihtiyaç sahibi olan herkesin yanında olma noktasında Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi bütün imkanlara sahiptir” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ