İhtiyaç sahibi engellilere tablet ve gıda paketi

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu tarafından yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen ihtiyaç sahibi engelli ailelerin ihtiyaçları, tek tek karşılanıyor.

Genel 14.01.2021 18:22:39 0
İhtiyaç sahibi engellilere tablet ve gıda paketi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.01.2021 18:22

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu tarafından yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen ihtiyaç sahibi engelli ailelerin ihtiyaçları, tek tek karşılanıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Kent Konseyi’nden oluşan heyet, Melekbaba’da yaşayan fiziksel engelli gençlerin ailesini ziyaret etti. Talepleri dinleyen Gürkan, çeşitli hediyeler verdiği ailenin sorunlarıyla ilgili İmar, Sosyal Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığı’nı harekete geçirdi. Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu tarafından yapılan saha araştırması neticesinde belirlenen maddi durumu iyi olmayan 200 aileye Esenlik ve Kızılay Malatya Şubesi tarafından gıda paketi desteği verildi. Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu’nun çalışmalarına 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği de katkıda bulunuyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, Melekbaba Mahallesinde bulunan Gürbüz ailesini ziyaret ettiler. Söz konusu ziyaret kapsamında Gürbüz ailesinin öğrencileri için uzaktan eğitime destek olmak üzere Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından tablet ve çeşitli hediyeler verildi. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Bu çocuklar bizim evlatlarımızdır. Yaşamlarını kolaylaştırma noktasında yaşam alanlarını genişletme noktasında üzerimize düşen sorumluluk ve yükümlülüğümüzü yerine getiririz. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın kuruluş amacı bu tür ailelerimizin tespit edilmesi sorunlarının giderilmesi ve çözümü noktasında üzerlerine düşen sorumluluk ve yükümlülükleri yerine getirmektir. Sosyal yardımlaşmaya kaydolmak için öncelikle sigortalı olmamak gerekiyor. Bu ailemizin geçim sıkıntısı yaşadığını öğrendik. Bizim hayır çarşımızda bu arkadaşlarımıza vereceğimiz puanları ona göre hesaplayarak bu arkadaşlarımızın rahat yaşamaları noktasında ne tür ihtiyaçları varsa onların giderilmesi noktasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Bizim devletimiz sosyal devlettir. Bizim belediyecilik ilkemiz de sosyal belediyecilik temel esasına dayanır. Böyle sosyal sıkıntılarımız varsa o sıkıntıların giderilmesi, hem devlet olarak hem de yerel yönetim olarak her türlü imkânı size sunma noktasında ilgili arkadaşlarımız gereğini yaparlar. Bu çocuklarımıza huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir hayat temenni ediyorum. Diğer ihtiyaçlarınızda Belediyemiz tarafından giderilecektir. Malatya sınırları içerisinde yaşayan sahipsiz, kimsesiz, evsiz ve engelli veya ihtiyaç sahibi olan herkesin yanında olma noktasında Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi bütün imkanlara sahiptir” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ