Hayallerini toprağa gömdü

Genel 24.07.2018 09:25:07 0
Hayallerini toprağa gömdü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.07.2018 09:25
Kars’ta üniversitesi öğrencisi genç kadının çiftliğindeki 2 bin kazı telef oldu. Genç kadın telef olan kazlarını çukurlar kazarak toprağa gömdü.
Kars’ta, kaz ölümlerinin önüne bir türlü geçilemiyor. Kentte son olarak Kafkas Üniversitesinde okuyan ve genç girişimci olarak kaz çiftliği kuran 25 yaşındaki Asmin İnci Dal’ın 2 bin kazı telef oldu. 2 bin kazdan sadece yavru 13 kazı kalan Asmin İnci Dal, "Kazlarımla birlikte hayallerimi de toprağa gömdüm” dedi.
Paşaçayırı Mahallesi’ndeki çiftliğinde kaz üretimine başlayan Asmin İnci Dal, 2 bin kazla başladığı işi büyüterek Türkiye’nin 80 iline kaz satışı yapmayı düşündüğünü söyledi. Her sabah erken saatte kazlarının yanına gelen Dal’ın hevesi kazlarının peş peşe telef olmasıyla kırıldı. Durumu Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildiren Dal’ın çiftliğine gelen yetkililer, kazlardan aldıkları numuneleri inceleyeceklerini belirterek çiftlikten ayrıldı.
Geçen süre içerisinde Asmin İnci Dal’ın bütün kazları hastalıktan telef oldu. Dal, telef olan kazlarını çiftliğinde kazdığı ve içerisine kireç doldurduğu kuyulara gömdü. Yetkililerden yardım bekleyen genç girişimci kadın ne yapacağını bilmediğini dile getirdi.
Çiftliğinde 6-7 kuyu kazan Dal, yetkililerden gelecek haberi bekliyor. Yetkililerin çiftliğindeki gömülü kazları biran önce çiftliğinden almalarını isteyen Asmin İnci Dal, tekrar kaz üretmeye başlayacağını kaydetti.
Kars’a üniversiteye okumaya geldiği günden itibaren kaz üretmeyi düşündüğünü ifade eden Asmin İnci Dal, "Ben buraya üniversiteye geldiğimden beri bu işi yapmayı düşünüyordum. Burada Kars’ın kaza verdiği önemi gördüm. Neden ben de bir yatırım yapmayayım dedim. Ben de bu işi yapayım diye düşündüm ama kazlarım yüzde 90’ı telef oldu. Hastalık bulaştı hiçbir şekilde çözüm bulamadık. Gördüğünüz gibi bütün kazlarımın hepsini toprağa gömdüm, gömmek zorunda kaldım" diye konuştu.

"Umutlarım ve hayallerimi kazlarımla birlikte toprağa gömdüm"
Çok büyük hayalleri olduğunu belirten Dal, "Benim umutlarım, hayallerim vardı. Çiftlik işine girdiğim zaman bu kazları, çiftliğimi daha da büyük bir hale getirdiğimde Türkiye’nin 80 iline kendim pazarlayacaktım. Kendim gönderecektim. Kars kazının önemini insanlara gösterecektim. Ama kazlarımın hepsi telef oldu. Yardım alamadım. Hastalıktan dolayı bütün kazlarım öldü. Yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler. Ben de böyle 12 kazımla ortada kaldım. Yapabileceğim hiçbir şey yok, ben öğrenciyim. Kaldım böyle ortada, hayallerimi, kazlarımı hepsini toprağa gömdüm. Umutlarımı, geleceğimi, hepsini toprağa gömdüm" şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler: Hayallerini toprağa gömdü
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ