Gürkan’dan öğrencilere nasihat

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı sömestr tatili bugün öğrencilere verilen karnelerle birlikte başladı.Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Hanımınçiftliği 100. Yıl İlk ve

Genel 18.01.2019 16:39:23 0
Gürkan’dan öğrencilere nasihat
Tarih: 01.01.0001 00:00

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı sömestr tatili bugün öğrencilere verilen karnelerle birlikte başladı.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Hanımınçiftliği 100. Yıl İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen karne törenine katıldı. Karne dağıtımında heyecanla karnelerini almayı bekleyen öğrencilerle bir araya gelen Gürkan, karne alan öğrencilere nasihatlerde bulunarak, “Karnelerinizin güzel olması, hepimizin arzuladığı bir şey ancak ola ki karnelerinizde beklediğimiz sonuçları göremediyseniz ne eksikliğimiz var diyerek tatilde eksikliklerinize yoğunlaşmanız gerekiyor” dedi.

Tatil olgusunun sadece oturma, dinlenme ve yatıp uyuma olarak değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizen Gürkan, “Kitap okumak da bir dinlenmektir. Dersleri tekrar etmek de bir dinlenmektir. Her hangi bir hobisel faaliyet yürütmekte bir dinlenmektir. Ben sizlere güveniyorum ve inanıyorum. Öğretmenleriniz sizin daha iyi yetişmesi için çok büyük gayret ve çaba gösterdiler. Sizlerde öğretmenlerinizin anlatmış olduğu dersleri iyi anlamak ve bunları kendi davranışınıza yansıtma noktasında gayret gösteriniz" ifadelerine yer verdi.

Karnelerinde kötü notu olan öğrencilerin üzülmeyip tatil döneminde bunun telafisi için çalışması gerektiğini de belirten Gürkan, “Derslerinizi sınıfta çok iyi dinleyeceksiniz. Öğretmenlerinizi çok iyi dinlemelisiniz. Öğretmenleriniz ders anlatırken anları sessizce dinleyin. Anlamadığınız yerleri öğretmenlerinize sormalısınız. Öğretmenleriniz anlamadığınız yerleri tekrar size anlatacaklardır. Esas olanda öğrencide davranış değişikliğidir. Eğer aldığınız dersler, öğretilen konular sizde bir davranış değişikliği oluşturuyorsa o zaman bu eğitim anlamına ulaşmış demektir. Aksi takdirde Yunusun dediği gibi ‘İlim ilim etmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen o nice okumaktır. Bizim oğlan elif okur döner döner yine okur’.

Eğer eğitim ve öğretim sizlerin davranışlarınıza yansımadığı zaman o boş bir döngü olur. Onun için bizler derslerimizi sınıfta iyi dinleyeceğiz. Anlamadıklarımızı öğretmenlerimize soracağız. Evimizde sınıfımızda gördüğümüz dersleri tekrar edeceğiz. Bir sonraki derslerde sınıfa hazırlıklı olarak geldiğimizde başarılı olmamak için hiç bir sebep yoktur diye düşünüyorum. Ayrıca bu 15 tatilde de kendi seviyenize uygun kitaplar ile ilgili öğretmenleriniz size gerekli telkinlerde ve gerekli nasihatte bulunmuştur. Bol bol kitap okuyun. Okuduğunuz kitap sizi hayata hazırlayacaktır. Şu anda zihniniz berrak ve parlaktır. Her söyleneni olduğu gibi anlarsınız. Ben sizin yaşlardayken okuduğumu anında anlardım. Ama şimdi o yetenek var mı derseniz yoktur. Onun için bu sıraları ve bu sınıfları ve bu dönemi çok iyi değerlendirmenizi diliyorum. Sizlerin başarılarınızı şimdiden kutluyorum ve tebrik ediyorum. Birinci yarı yılınızın başarılı geçmesinden dolayı bütün öğretmenlerimizi de kutluyorum ve tebrik ediyorum. Sizlere iyi tatiller dilerken, önümüzdeki 2. dönemde hepinizin başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Karne töreninde karne sevinci yaşayan öğrencilere, Gürkan, karneleri ile birlikte çeşitli hediyeler de verdi. Gürkan, ayrıca öğretmenlere de hediye takdim etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem