'Geleceğimiz Onlara Emanet' Projesi Toprakkale'de hayat buluyor

Genel 13.12.2017 14:10:58 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
Aziziye Belediyesi’nin desteklediği Erzurum Genç Fenerbahçeliler Grubu, Aziziye’ye bağlı Toprakkale Mahallesi’nde kütüphane açıyor.
Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiren Aziziye Belediyesi, Erzurum Genç Fenerbahçeliler Grubu ile ‘Geleceğimiz Onlara Emanet’ projesini, Aziziye ilçesi Ovacık bölgesinin merkezi konumunda olan Toprakkale’de hayata geçiriyor.
Toprakkale Ziyaettin Özatalay Ortaokulu’na oluşturulan kütüphanenin bakım ve onarım işlerini tamamlayan grup üyeleri, çeşitli yaş gruplarına hitap edecek kitapları yerleştirdikten sonra, kütüphaneyi hizmete açmayı planlıyor.
Oluşturdukları kütüphane ile bölgede hayatını sürdüren her yaştan insanın rahatlıkla faydalanabileceği bir ortam oluşturmak istediklerini vurgulayan grup sözcüsü İhsan Rıdvan Oran, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, onların hayal dünyasına hitap ederek, geleceklerini şekillendirebilmelerine yardımcı olmak istediklerini söyledi.
Oran;” Grup üyelerimizin çoğunluğu lise ve üniversiteli genç kardeşlerimizden oluşuyor. Birlikte gerçekleştirdiğimiz bu tür projelerde görev dağılımı yaparak yardım etme ve faydalı olma duygusunun verdiği mutluluğu birlikte yaşıyoruz. Birlik ve beraberliği pekiştiren bu tip projelerin toplumumuz için çok önemli olduğu düşüncesindeyiz.” şeklinde konuştu.
Projenin gerçekleşmesinde Aziziye Belediye’sinin önemli desteklerinin olduğunu anlatan Oran, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın gençlerle ilgili götürdükleri her projede yanlarında olduğunun altını çizerken, Başkan Orhan’a ve belediye yetkililerine önemli desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Kitapseverlere bir çağrı yapan Oran, kullanılmayan ve atıl durumda olan kitapları yararlı hale getirmek isteyen vatandaşların, kendilerine sosyal medya hesaplarından ve Aziziye Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden ulaşabileceklerini hatırlattı.
Aziziye Belediyesi’nin de desteklediği projede öncelikli hedef, bölgede ihtiyaç duyulan kitap sayısını artırmak, kitap okuma oranını yükseltmek, çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, bedensel gelişimlerinin yanında zihinsel olarak da gelişimlerini en üst seviyeye çıkarmak olacak.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem