Erzurum’da Hemşireler Günü kutlaması

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü nedeniyle Türk Hemşireler Derneği Erzurum Şubesi’nce Atatürk anıtına çelenk sunumu ve basın açıklaması yapıldı.Türk Hemşireler Derneği Erzurum Şubesi tarafından Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanında.

Genel 13.05.2019 11:03:08 0
Erzurum’da Hemşireler Günü kutlaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü nedeniyle Türk Hemşireler Derneği Erzurum Şubesi’nce Atatürk anıtına çelenk sunumu ve basın açıklaması yapıldı.

Türk Hemşireler Derneği Erzurum Şubesi tarafından Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanında Atatürk anıtına çelenk konuldu, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Türk Hemşireler Derneği Erzurum Şube Başkanı Öğretim Görevlisi Raziye Engin burada yaptığı basın açıklamasında, “Modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs 1974 yılından bu yana ‘Dünya Hemşireler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bu anlamlı, özel ve önemli günde, dünyada ve ülkemizde, hemşireliğe ve sağlık hizmetlerine ilişkin sorunlar ve gelişimler yoğun bir biçimde tartışılmakta ve paylaşılmaktadır” dedi.

Dünya hemşirelerini temsil eden, Uluslararası Hemşireler Konseyi her yıl olduğu gibi bu yılda, tüm hemşirelerin tek ses olması için orak bir tema belirlediğini anlatan Raziye Engin, “Dünya hemşirelerinin 2019 yılı teması, ‘’Hemşireler herkes için Sağlık hedefine ulaşmada öncü bir ses ‘’ olarak açıklanmış, ülkemizde de pek çok kurum hemşireler günü programlarında bu temayı ele almıştır. Temada bilinen ve bilinmeyen hastalıklar, epidemi ve pandemirler, bulaşıcı olmayan hastalıklar, değer temelli sağlık hizmetleri, göçmen sağlığı, ruh sağlığı ve iyilik hali, şiddetin sağlık bakımına ve bireylere etkisi, küresel sağlık sorunları olarak yer almıştır.

ICN’nin 2019 yılı teması kapsamında küresel sağlık sorunlarının önlenmesinde ve çözümlenmesinde birey, aile ve toplum için sağlık hedefine ulaşmada öncü bir ses olarak beklenen hemşirelerin, önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Bu bağlamda sağlık hakkı, hem toplum, hem toplumun her bir üyesi hem de toplumun bir üyesi olan biz hemşireler için geçerlidir. Toplumun temel hakkı olan sağlığa kavuşması, nitelikli ve güvenli bakıma erişmesi ancak, sağlık çalışanlarının olumlu çalışma ortamları ile mümkündür. Güvenli ve olumlu çalışma ortamı ise çalışanların politikaları, etkileyebileceği şiddetten uzak, gelişim, değişim için eğitime ve gerekli kaynaklara erişmenin mümkün olduğu, yeterli ücretin ve kabul edilebilir özlük hakları sunulduğu ortamlardır.

Temel eğitimi hemşire olmayan sağlık insan gücüne, uzaktan eğitimle hemşirelikte ön lisans ve lisans diploması verilme uygulamasının durdurulması, niteliksiz ve meslek dışı kuruluş, bireyler tarafından yürütülen hemşirelik kursları için verilmemesi, mevcut programların durdurulması, sorunları aşmak, mesleğimizi geliştirmek ve öncü bir ses olmak için ortak dil kullanmalıyız, birlikte olmalıyız, birlikte hareket etmeliyiz. Yalnız başımıza biraz, ancak birlikte çok fazla şey yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem