Erzurum faciadan dönmüş

Yıkımına Önceki Günlerde Başlanan New City Konutlarının Enkazından Adeta Skandal Fışkırdı. En Az 6 Bin Ton Demir Kullanılması Gereken Binalarda Sadece 2 Bin Ton Demir Tespit Edildi.

Genel 27.09.2019 10:22:45 0
Erzurum faciadan dönmüş
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.09.2019 10:22

Yıkımına önceki günlerde başlanan New City konutlarının enkazından adeta skandal fışkırdı. En az 6 bin ton demir kullanılması gereken binalarda sadece 2 bin ton demir tespit edildi.

Erzurum’da “Doğu’nun En büyük Kentsel Dönüşüm Projesi” diye takdim edilen New City konutlarının altından adeta skandal çıktı. Binaların inşa ediliş sürecinde demirden betona varıncaya kadar tüm malzemelerin eksik kullanıldığı ve aslında projenin durdurulmasıyla birlikte muhtemel bir facianın önüne geçildiği ortaya çıktı.

Yıkım işini üstlenen yüklenici firmanın yetkilisi Hüseyin Çatlıoğlu, inşaatta 12-14’lük demirler kullanılması gerekirken, neredeyse tamamında 8’lik demir kullanıldığına dikkati çekerek, “Bu binalar yüzünden mağdur olduğunu düşünenler kesinlikle sevinsinler. Çünkü bu binalarda oturmak demek, resmen ölümün kucağına atlamak demekmiş! Kim ne derse desin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bu konutların yapımını durdurarak Erzurum’a en büyük iyiliği yapmış” ifadelerini kullandı.

6 BİN TON DEMİR YERİNE 2 BİN TON DEMİR!

Erzurum’da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle yapımı 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulan ve ardından çok sayıda kişinin intihar etmek için çıktığı uğrak binalar haline gelen “New City” konutlarının yıkımına başlandı. 5 ortaklı bir şirketin yürüttüğü yıkım çalışmalarıyla birlikte tüyler ürperten bir gerçek de gün yüzüne çıktı. Yüklenici firma yetkililerinden edinilen bilgilere göre; New City konutlarının yıkımı, Erzurum’u muhtemel bir facianın eşiğinden de döndürmüş oldu. Yüklenici firma yetkilisi Hüseyin Çatlıoğlu, halk arasında Karadayı konutları olarak bilinen binalarda yaşamanın, ölüme resmen davetiye çıkarmak olduğunu ifade ederek, “Bu binaları orta şiddetli bir deprem bile kolaylıkla yıkabilirmiş! Normal şartlarda en az 6 bin ton demirin kullanılması gerekirken, bu binalarda kullanılan demir miktarı sadece 2 bin ton kadar. Üstelik 12’lik demir kullanılacak yerlerde 6’lık, 14’lük demir kullanılacak yerlerde ise 8’lik demir kullanılmış. Bununla birlikte kullanılan beton miktarı da eksik Yani aslında bu binalar yüzünden mağdur olduğunu düşünen vatandaşlarımız, tam tersine ölümden dönmüşler!” diye konuştu.

ERZURUM’DA RESMEN FACİADAN DÖNÜLMÜŞ!

Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli yıkım işleri gerçekleştirdiklerini ve Erzurum’daki bu manzarayla daha önce hiçbir yerde karşılaşmadıklarının altını çizen Çatlıoğlu, “Yıkım işlemlerinden önce teknik bir inceleme yapılır ve program hazırlanır. Biz bu konutlarda yaptığımız teknik incelemenin ardından resmen şok olduk! Bu binalardan çıkan demir miktarını kantar fişleriyle birlikte kamuoyuna açıklayacağız. Bu rakamları işitince Erzurum’da aslında bir faciadan dönülmüş olduğunu herkes görecek. Dolayısıyla hiç kimse bu binalar yüzünden mağdur edildiğini düşünmesin, tam tersine kendisini şanslı kabul etsin. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu binaların yapımını durdurarak binlerce insanın hayatını kurtarmış. Öyle ki, o insanlar bu binalarda yaşama fırsatı bulabilmiş olsalardı, orta şiddetli bir depremde hayatlarını kesinlikle kaybetmiş olacaklardı” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ