Erzincan'da Afrin şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

Genel 26.01.2018 14:17:17 0
Erzincan
Tarih: 01.01.0001 00:00
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin Afrin bölgesindeki PYD-YPG/PKK ve IŞİD’li teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan ’Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerler için Erzincan’da gıyabi cenaze namazı kılındı.
Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü ’Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerler için Erzincan’da 28 Sivil Toplum Kuruluşu organizesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.
Sivil Toplum Kuruluşları Dönem Başkanı Hasan Çakmak tarafından Cuma namazı sonrası yapılan açıklamada birlik ve beraberlik mesajları verildi.
STK’lar adına açıklama yapan Hasan Çakmak; “Bizler Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak, Afrin Zeytin Dalı Harekatında, Devletimizin, Ordumuzun ve Milletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.
Suriye’de oluşan otorite boşluğundan faydalanan terör örgütleri Türkiye’nin güney sınırına konuşlanarak bölgede ABD’nin gönüllü uşaklığını yapmaktadır. Emperyalist devletlerin kiralık katilliğini yapan bu örgütler hem bölge insanına zulmetmekte hem de ülkemize terör saldırıları düzenlemektedir.
Türkiye’nin güney sınırlarında yuvalanan terör örgütlerini etkisiz hale getirmek ve emperyalist devletlerin ileriye yönelik kirli hesaplarını alt üst etmek için başlatılan Zeytin Dalı operasyonunun başarıyla neticelenmesini temenni ediyoruz.
Afrin operasyonu, terör yuvalarını etkisiz hale getirirken ABD, İsrail ve Dünya istikbarına karşı verilen net bir mesajdır. Türkiye, bölgede emperyalizmin taşeronluğuna soyunan hiçbir yapılanmaya göz yummayacağını açık bir şekilde ortaya koymaktadır.
İslam dünyası parçalanmak suretiyle dizayn edilmek istenmektedir. Millet olarak bu oyunun farkındayız. Ülkemizin bölgedeki etkinliğini önlemek için terör maşa olarak kullanılmaktadır. Terörü ve teröristleri destekleyerek onlara arka çıkanlar emperyalist sömürgeci güçlerin maşası olan hain işbirlikçilerdir.
Türkiye’nin başlattığı operasyon, uzun süredir mülteci durumda yaşayan Suriye halkının yeni acılar yaşamaması için atılan bir adımdır. Türkiye, düzenlemiş olduğu askeri operasyonla bölgedeki mazlum halkın daha güvende yaşayacağı alanlar oluşturmak için hareket etmektedir.
Geçmişte Kıbrıs’ta yaşanan zulümleri sona erdirmek için nasıl Barış Harekâtı düzenlenmişse diliyoruz ki Zeytin Dalı operasyonu da bölgede barışın tesis edilmesine vesile olur. Zeytin Dalı Operasyonunda sivil kayıpların olmaması için gösterilen hassasiyeti takdir ediyor ve operasyon boyunca aynı hassasiyetin sürdürülmesini istiyoruz.
Bizler Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak, Devletimizin teröre karşı mücadelesini destekliyoruz. Bölgemizde barışı ve huzuru yok etmeye çalışanlara sesleniyoruz, Türkiye’nin sınır ötesi terör tehditlerine karşı meşru müdafaa hakkı vardır! Sınırlarımızda kurulmaya çalışılan tuzaklarınız asla tutmayacaktır.
Gerek Bu harekatta ve gerekse daha önceki terörle mücadelede şehid olmuş kardeşlerimize Allah’tan rahmet, Kahraman Gazilerimize Rabbimizden şifalar diliyoruz.
Merhum Bir Şehidimizin söylediği gibi: "Şimdi merhamet elimiz tüm dünyaya ulaşıyor. Gün gelecek adalet elimiz de tüm dünyaya uzanacak" sözünden hareketle düzenlenen operasyonun mazlumların kurtuluşu için milletimiz tarafından uzanan adalet eli olmasını temenni ediyoruz.
Milletimizi tarih sahnesinden silmeye hiç kimsenin gücü yetmemiş yetmeyecektir. Allah’ın izniyle bizler bu coğrafyada daha binlerce yıl yaşamaya devam edeceğiz. Teröristler birliğimiz ve kardeşliğimiz karşısında hüsrana uğrayacaktır.
Vatanımızı ve huzurumuzu tehdit eden terörist yapılanmalara karşı varoluş mücadelesi verdiğimiz bu dönemde, mücadelenin önemini kavrayan ve hayati kararlar alan, öncelikle Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet yöneticilerimizin, sınır ötesi Afrin- Zeytin Dalı Harekatını başlatan Kahraman ordumuzun Cenab-ı Allah yar ve yardımcısı olsun. Allah, ordumuzu muzaffer eylesin” diye konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından operasyona katılan askerler için dualar edildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem