Engeller ortadan kaldırılıyor

Genel 13.05.2018 10:09:25 0
Engeller ortadan kaldırılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, Engelliler haftası münasebetiyle yürütülen çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.
Doğan Açıklamasında; “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak doğru politikalar ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden, mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız engelli olanlarla, olmayanlar arasındaki mesafeyi ortadan kaldıracak nitelikte çalışmalar yapmaktadır. Yapılan bu çalışmalarla sokaklarımızdan okuluna ya da işine giden, spor ve sanat etkinliklerine katılan, bir kütüphanede kitap okuyan engelli vatandaşlarımızın sayısının giderek artması hedeflenmektedir.
Engelli bir birey için bunların güvenli ve kimsenin yardımı olmadan yapabilmesi hayati bir önem taşımakta olup bu aynı zamanda bir insan hakkıdır. "Bu hedeflere ulaşmak, toplumların engellilere yönelik duyarlılığını arttırarak; toplumsal birliktelik ve dayanışmayla sağlanabilir. Sanatta, sporda, siyasette, iş hayatında birçok engelli vatandaşımız fırsat ve imkân verildiğinde neleri yapabileceklerini, gurur duyulacak başarılara imza atacaklarını gördük ve bu başarıların artması bizleri daha da gururlandıracaktır. Engelli vatandaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan, kendilerine yeter şartlar içerisinde sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürmeleri en büyük amacımızdır.
Bu duygu ve düşüncelerle 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasında tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum” dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem