Emeklilerin gözü kulağı TBMM’de

Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi İle Şube Başkanlıklarının Ortak Belirledikleri Sorunlar, Türkiye Büyük Millet Meclisine Taşındı.

Genel 11.11.2019 11:17:39 0
Emeklilerin gözü kulağı TBMM’de
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.11.2019 11:17

Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi ile şube Başkanlıklarının ortak belirledikleri sorunlar, Türkiye Büyük Millet Meclisine taşındı.

Erzurum Şube Başkanı Ahmet Degen, "Başlıca sorunlarımızı içeren 5 maddelik iyileştirmeler için Genel Merkezimiz ile birlikte emeklilerimiz için Meclisten müjdeli haberler bekliyoruz" dedi.

Emeklilerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi noktasında çalışmalarını sürdüren Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi, Şube başkanlıkları ile yaptığı yoğun istişareler sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisine yeni bir rapor sundu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler derneği Erzurum Şube Başkanı Ahmet Degen, " Ülkemizde özellikle Erzurum’da emeklilerimizin sorunlarını saya saya bitiremeyiz. Doğu Anadolu bölgesindeki emeklilerimizin kış aylarının gelmesi ile durumu dahada kötüye gidiyor. Emeklilerimizin haklarını savunmak ve sorunlarını gidermek için bizlerde zaman zaman hükumet temsilcileri başta olmak üzere siyasilerimiz ile görüşerek çözüm noktasında girişimlerimiz oluyor. işte bunlara paralel olarak Genel Merkezimiz ile yaptığımız ortak istişareden sonra Emeklilerimiz için yeni bir rapor daha hazırladık ve Türkiye Büyük Millet Meclisine Sunduk. 5 ana başlıkta hazırladığımız rapor’da yaş haddine katılanlar, emeklilerimize yakacak yardımı verilmesi, ilaçlardan alınan katkı paylarının kaldırılması, seyyanen zam bedeli ve intibak yasasının bir ön önce yasalaşması konuları yer alıyor. Emeklilerimizin daha huzurlu ve mutlu yaşamaları için dört gözle şimdi bu sunduğumuz raporun bir an önce mecliste ele alınarak onaylanmasını bekliyoruz. Erzurum şube Başkanlığı olarak daha önce sık sık Ankara’da yaptığımız ziyaretlerimizi devam ettireceğiz. Üyelerimizin kış aylarını sorunsuz geçirmeleri için yoğun bir çalışma içerisine girdik. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren emeklilerimizin bizlere destek vermesini de canı gönülden istiyoruz. Unutulmamalı ki, başta evi olmayan emeklilerimiz için başarılı çalışmalara imza attık. Aynı çizgimizi bundan sonrada devam ettirmek istiyoruz. Çalışmalarımız sadece konut projesi ile sınırlı da değil. ulaşım’da, sağlıkta, hukukta, yakacak ve sosyal yardımlarda üyelerimiz için anlaşmalar yapıyoruz. Derneğimize üye olan emeklilerimiz bu yaptığımız anlaşmalardan yararlanabiliyorlar. Üye olmayan emeklilerimizin de derneğimize gelerek yaptığımız çalışmaları görmelerini ve bizlere destek vermelerini arzu ediyoruz. Bizim emekliler derneği olarak amacımız emeklilerimizin daha mutlu ve huzurlu bir yaşama kavuşmaları" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ