Elazığ'da 'Zeytin Dalı Harekatı' için imza kampanyası başlatıldı

Genel 5.02.2018 14:01:29 0
Elazığ
Tarih: 01.01.0001 00:00
Elazığ’da, Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla imza kampanyası başlatıldı.
Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütleri DEAŞ, PKK/PYD-YPG’nin temizlenmesi için başlatılan ve kararlılıkla devam edilen Zeytin Dalı Harekatı’na her türlü destek devam ediyor. Bu kapsamda Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu imza kampanyası başlattı. Öğretmenevi toplantı salonunda STK Temsilcileri Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla imza attı.
Afrin bölgesinde başlatılan harekatı desteklediklerini belirten STK Platformu Başkanı İbrahim Kayaoğlu, “Bizler ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin, Zeytin Dalı Harekatı kararının arkasındayız ve destekliyoruz. Türkiye uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Zeytin Dalı Harekatı meşru müdafaa çerçevesinde başlatılmıştır. Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir. Dolayısıyla meşru ve uluslararası hukuka uygundur. Masum insanları katleden ve Türkiye’nin güvenliğine de açık tehdit oluşturan, terör gruplarına sessiz kalamayacaklarını Fırat Kalkanıyla başlayan Zeytin Dalı Harekatıyla devam eden operasyonlarla Türkiye’nin terör ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde verecektir” dedi.
Zeytin Dalı Harekatında sivillerin ve masumların korunmasına dikkat edildiğini aktaran Kayaoğlu, “Terörün hakim olduğu bölgelerde hayat normale döndüğü zaman yurtlarını terk etmek zorunda kalmış Suriyelilerin geri dönüşüne hazırlamış olacağız. Bu bölgede yaşayanlar bizim kardeşimizdir. Aynı medeniyetin tarihin ve inancın mensupları olan bizlerin arasındaki komşuluk ve kardeşlik hukukunu kimse yok edemez” ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem