Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü etkinliği

Elazığ’da Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü nedeniyle farkındalık için etkinlik düzenlendi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İl Çocuk Hakları Komitesi tarafından Dünya Çocuk.

Genel 12.06.2019 17:14:00 0
Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.06.2019 17:14

Elazığ’da Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü nedeniyle farkındalık için etkinlik düzenlendi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İl Çocuk Hakları Komitesi tarafından Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla etkinlik yapıldı. Bir alışveriş merkezinde yapılan etkinlikte, kurumlarda kalan çocuklar, çocuk işçiliği ile mücadeleye dikkat çekecek bilgilendirici broşürler dağıttı.

Değişen ve gelişen dünya şartlarında özellikle savaşların, toplu katliamların, afetlerin sonucunda dünyanın birçok yerinde çocuk işçiliği yaşının 10’a kadar düştüğünü ifade eden İl Müdürü Suat Kenç, “Çocuk haklarının, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının en hassas konusudur. Gerek fizyolojik gerek psikolojik gelişimleri açısından küçük çocukların çalıştırılması durumunda ileri ki dönemlerde büyük sıkıntılar görülecektir. Bu nedenle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı en hassas olduğu konu geleceğimizi inşa edecek bu çocuklar adına bugün burada bu etkinliği düzenlemekteyiz. Dünya dengelerinin bozulduğu zulmün ve göz yaşının gerçekten çoğaldığı bu dönemde özellikle fiziki yönden 10-14 yaş gurubu ve daha küçük çocukların özellikle ağır işlerden çalıştırılmaması adına fiziki ve psikolojik sağlıklarının o dönemde daha rahat yetişmesi adına da farkındalık günü topluma genel mesajı şöyle vermeliyiz. Çocuklar yarınlarımız, geleceğimizdir. Öncelikle imkanlar dahilinde çocuklarımıza mutlak surette eğitim öğretimlerini sonuna kadar yapmalılardır. Çocuk işçiliği noktasında toplumda bazı aksilikler olmaktadır burada da toplumun 14 yaş altı grubun ağır işlerde çalıştırılmaması yönünde bir farkındalık olması adına bugün bu etkinliği yaptık” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ