Dilimli Barajı’na yoğun ilgi

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce geçen yıl tamamlanan Dilimli Barajı, ilçe halkının uğrak mekanı oldu. Yüksekova - Esendere karayolu üzerinde bulunan ve 24 yıl önce yapı

Genel 27.05.2019 10:46:00 0
Dilimli Barajı’na yoğun ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce geçen yıl tamamlanan Dilimli Barajı, ilçe halkının uğrak mekanı oldu.

Yüksekova - Esendere karayolu üzerinde bulunan ve 24 yıl önce yapımına başlanan Dilimli Barajı’ndaki çalışmalar geçen yıl tamamlanmıştı. Yaklaşık 2,5 kilometrelik alan üzerinde kurulan ve geçtiğimiz yıl sonbahar aylarından itibaren su tutulmaya başlanan baraj, stres atmak isteyenlerin de uğrak mekanı haline geldi. Yüksekova ilçe merkezi ve çevre köylerden her gün yüzlerce kişi baraj kenarında hatıra fotoğrafı çektirip, zaman geçiriyor.

Dilimli Barajı kenarında ata binerek fotoğraf çektirdiğini ifade eden Cahit Yiğit; “Geçen yıl bitirilen Dilimli Barajı’ndayız. Yıllarca Yüksekova halkı bu barajın bitirilmesini bekledi. Yüksekova ve çevre köyler ile Şemdinli için daha büyük bir sulama alanı kapsıyor. Geçen yıl tamamlanan barajda doluk oranı yüzde 100’e ulaşmıştır” dedi.

Yiğit, Ramazan ayı nedeniyle halkın zaman geçirmek için Dilimli Barajı’na yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, barajın hayırlı olmasını temenni etti.

Öğretmen Daim Arslan ise Ramazan ayı nedeniyle vatandaşların baraj kenarına gelerek zaman geçirdiğini ifade etti. Arslan, “Çok güzel bir yer. Ben ilk defa geldim ve burayı beğendim. Bence Yüksekova için güzel bir hizmet olmuş” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem