Devlet desteğiyle süt ürünleri tesisi kurdu

Muş’ta 4 yıl önce Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) devlet desteği alarak süt ürünleri işletmesi kuran yatırımcı, günde 10 ton süt işliyor.TKDK’dan 3 milyon TL hibe desteği alarak Muş Organize Sanayi Bölgesin

Genel 13.02.2019 13:20:13 0
Devlet desteğiyle süt ürünleri tesisi kurdu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2019 13:20

Muş’ta 4 yıl önce Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) devlet desteği alarak süt ürünleri işletmesi kuran yatırımcı, günde 10 ton süt işliyor.

TKDK’dan 3 milyon TL hibe desteği alarak Muş Organize Sanayi Bölgesinde modern süt işleme tesisi kuran yatırımcı Yıldırım Sarıgül, Türkiye pazarı sonrasında yurtdışına da süt ürünleri ihraç etmeyi hedefliyor. IPARD-I programı hibe desteklerinden yararlanmak için TKDK Muş İl Koordinatörlüğüne proje sunduklarını belirten şirket yetkilisi Yıldırım Sarıgül, projesi kabul edildikten sonra kurumdan 3 milyon lira hibe desteği aldıklarını söyledi.

Kaliteli, hijyenik olarak peynir ve yoğurt üretmek amacıyla modern bir süt fabrikası kurmak istediğini belirten Sarıgül, “Devletin bize verdiği özgüvenden dolayı bu işe başladık. 2014 yılında TKDK’ya proje sunduk. Devletimizin verdiği yüzde 50 hibe ile sunduğumuz proje kapsamında 3 milyon lira devletimizden destek alarak, kendi imkânlarımızı da kullanarak toplam 6 milyon lira yapılan harcama ile 2016 yılında üretime başladık. Şu anda çalışan 10 personelle 3 yıldan beri kesintisiz üretim yapıyoruz. Günde ortalama 10 ton kaşar, köy tipi beyaz peynir, yoğurt, tereyağı ve ayran gibi yöresel çeşitleri üretiyoruz. Bu aşamada 10 personelle üretim yapıyoruz. Hedefimiz, önümüzdeki dönemlerde kapasiteyi büyütüp personel sayısını 50’ye çıkarıp günlük 60 ton üretim yapmaktır. Devletin katkısı olmadan böyle bir fabrika kurma cesareti mümkün değildi. Devletin bize verdiği özgüvenden dolayı bu işe başladık” dedi.

Sütü Elazığ Karakoçan ve Bitlis’in Adilcevaz ilçelerinden tehim ettiklerini ifade eden Sarıgül, “Muş’ta süt toplama merkezi olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz. Bölgede bu kapasiteyle çalışan başka bir işletme yok. Burada ürettiğimiz ürünlerde herhangi bir katkı maddesi yok, tamamen doğaldır. Kırmızı çizgimiz tamamen sütten mal üretmektir” diye konuştu.

Ürünleri ihraç etmek için Irak’la görüşmelerinin devam ettiğini anımsatan Sarıgül, “Yurt içinde ise Ankara’da şube açtık. Antalya, İzmir, İstanbul ve Aydın gibi büyük şehirlere ürünlerimiz gidiyor. Onun için fabrikaya İzmir’den özel usta getirdik” dedi

İzmir’den gelen 59 yaşındaki fabrika ustası Hasan Kirazdağ ise, 36 yıldır süt ürünlerinde çalıştığını belirterek, amaçlarının vatandaşa kaliteli ve güzel ürün sunmak olduğunu söyledi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ