Depremzedelere ilk konutlar Kasım’da

VALİ AYDIN BARUŞ,MALATYA’DA DEPREMZEDELERE KONUTLARIN İLKİNİN KASIM’DA TAMAMLANACAĞINI SÖYLEDİ

Genel 7.10.2020 12:44:20 0
Depremzedelere ilk konutlar Kasım’da
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.10.2020 12:44

Malatya Valisi Aydın Baruş, 4 ilçe merkezinde toplam 3 bin 126 konutun yapımının sürdüğünü ifade ederek, Gelincik Tepesindeki 1. Etap konutların Kasım ayında tamamlanacağını, kıştan önce de hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremden etkilenen Malatya’da depremzedeler için yapılan çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Aydın Baruş, 3 milyon 169 bin TL’si Sosyal Yardımlaşma Vakfı, 28 milyon 153 bin TL’si de AFAD tarafından olmak üzere Malatya’ya 31 milyon 322 bin TL yardım yapıldığını açıkladı. Vali Baruş, Battalgazi Gelincik Tepesindeki 1. Etap konutların Kasım ayında tamamlanacağını, kıştan önce de hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Depremin ardından hem Elazığ, hem de Malatya’da yaraların hızlıca sarılması için çalışmalar başlatıldı. Malatya Valisi Aydın Baruş, depremin ardından Malatya’da yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Depremin ardından Türkiye’nin dört bir yanından Malatya’ya yardım geldiğini ifade eden Vali Baruş, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından 3 milyon 169 bin TL eşya ve nakit yardımı, AFAD tarafından da 4 bin 902 deprem mağduruna 28 milyon 153 bin TL yardım yapıldığını bildirdi.

Pandemi dönemine denk gelmesi ile birlikte kesin hasar tespiti çalışmalarında teknik ekip konusunda sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Vali Baruş, çevre illerden takviye ekipler gelmesi ile birlikte yapılan kesin hasar tespit sonuçlarını açıkladı.

Afet mevzuatı gereği deprem konutunda hak sahibi olabilmek için kişinin barınabileceği ikinci bir konutu olmaması gerektiğine vurgu yapan Vali Baruş, bundan kaynaklı yaşanan mağduriyetlerin de İçişleri Bakanlığı’na iletildiğini ve bununla ilgili çalışma başlatıldığını söyledi.

4 ilçe merkezinde toplam 3 bin 126 konutun yapımının sürdüğünü ifade eden Vali Baruş, Gelincik tepesindeki 1. Etap konutların Kasım ayında tamamlanacağını, kıştan önce de hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Devletin tüm imkanlarıyla depremzedelerin yanında oğluna vurgu yapan Vali Baruş, Türkiye’de deprem yaşayıp da bu kadar hızlı konut yapılan başka yer olmadığına dikkat çekti.

Depremin eğitime etkisini de değinen Vali Baruş, Malatya’da 40 okulun deprem öncesi depreme dayanıksız olduğundan boşaltıldığını hatırlatarak, kentte okul inşaatlarının da devam ettiği kaydetti.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55’te meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden Malatya da büyük elçide etkilenmiş, 4’ü Malatya’da 39’u Elazığ’da 41 kişi hayatını kaybetmişti. 45 kişinin sağ kurtarıldığı depremde bin 607 kişi de yaralanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ