Çınar, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çinar, 2018-2019 Eğitim-öğretim Yılının Tamamlanması Nedeniyle Yakınkent İ.m.k.b. Ortaokulunda Düzenlenen Karne Dağıtım Törenine Katılarak, Öğrencilerin Karne Sevinçlerine Ortak Oldu.

Genel 14.06.2019 17:06:00 0
Çınar, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.06.2019 17:06

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının tamamlanması nedeniyle Yakınkent İ.M.K.B. Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak, öğrencilerin karne sevinçlerine ortak oldu.

Yakınkent İ.M.K.B. Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine, Vali Aydın Baruş, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı katıldı.

Karne dağıtım törenine ay-yıldızlı şapkalar ve tişörtlerle gelen öğrencilere karnelerini takdim eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, tatil dönemini hem dinlenerek hem de bol bol kitap okuyarak geçirmeleri yönünde öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Eğitim kalitesinin yüksek olduğu Yeşilyurt’ta öğrencilerin derslerinde göstermiş olduğu başarıların kendilerini gururlandırdıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının tamamlanması nedeniyle düzenlenen karne dağıtım töreninde öğrencilerimizle birlikte olmanın sevincini yaşamaktayız. Yavrularımızın bu özel günlerine ay-yıldızlı şapkalar ve tişörtlerle gelip sıralardaki yerlerini almaları hepimizi duygulandırdı. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. Yoğun bir eğitim döneminden geçen öğrenci kardeşlerimiz tatil döneminde bir yandan dinlenirken diğer taraftan yeni döneme hazır girmek için bol bol kitap okumalarını, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmalarını tavsiye ediyorum. İlçemizin farklı bölgelerinde hizmet veren Millet Kıraathanesi, Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi, Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evi, Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerimizde ki etkinliklere katılmanızı, bu tür eğitim merkezlerinden faydalanmasını özellikle tavsiye ediyorum. Yeşilyurt Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız, eğitim bizim her zaman önceliğimiz olmuştur. Bugün bu sıralarda okuyan çocuklarımız gelecekte bu ülkenin kaderini tayin edecek, çok önemli makamlarda görev alacaklar, hepsi bizim için çok kıymetli ve değerlidir. Çocuklarımızın güzel şartlarda eğitim görmelerini, kültürel ve sosyal etkinliklerde yer almalarını sağlamak adına üzerimize düşen sorumluluğun daha fazlasını yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin milli ve manevi değerleri özümsemiş, tam donanımlı bireyler olarak yetişmesi için hiç bir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Eğitim camiasından gelen bütün isteklere imkânlarımız ölçüsünde karşılık vermeye çaba sarf ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyacaktır. Öğrencilerimizin derslerindeki başarı oranları ilçemizdeki eğitim seviyesinin daha da yükselmesine neden olmaktadır. Öğrencilerimizi geleceğe en güzel şekilde hazırlamak adına gayret sarf eden okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize ortaya koydukları çabadan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Yaz tatilinin öğretmenlerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz ve aileler için hayırlı olmasını temenni ediyor; tüm öğrencilerimize eğitim yolculuklarında başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmasında velilerden bazı isteklerde bulunan Başkan Çınar, “ Bizim için her öğrencimiz zeki ve çalışkandır, çocuklarımızı aldıkları karne notlarına göre değerlendirmemek gerekiyor. Önemli olan çocuklarımızı ahlaklı, karakterli, vatanını, milletini seven bireyler olarak yetiştirip geleceğe taşımaktır. Bunu yapacak olanda anne, baba ve öğretmenlerimizdir. Dolayısıyla karne notu ne olursa olsun evlatlarınızı bağrımıza basıp, sevmemiz ve onları kucaklamamız gerekmektedir. Anne ve babalarımızın çocuklarımıza güzel nasihatlerde bulunmalarını özellikle rica ediyorum. Pırıl pırıl evlatlarımızı, çocuklarımızı geleceğe taşıyacak olan öğretmenlerimiz, anneler ve babalarımıza bu konuda çok önemli görevler düşmektedir. El birliği yaparak, çocuklarımızı koruyup kollayarak geleceğe taşımak hepimizin öncelikli görevidir” ifadelerini kullandı.

Neşeli anların yaşandığı karne dağıtım töreninde öğrencileri tek tek tebrik eden Başkan Çınar, hatıra fotoğrafı çektirdiği öğrencilerden tatilin keyfini çıkarmalarını istedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ