Çıldır Gölü’nde buzlarla vals

Kars’ta son günlerde etkili olan sıcak hava, Çıldır Gölü’nün kısmen buzlarını çözerken, vatandaşlar buz üzerinde adeta vals yapıyor. Çözülmeye başlayan Çıldır Gölü ve üzerindeki vatandaşlar havadan görüntülendi.

Genel 14.01.2021 08:07:14 0
Çıldır Gölü’nde buzlarla vals
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.01.2021 08:07

Kars’ta son günlerde etkili olan sıcak hava, Çıldır Gölü’nün kısmen buzlarını çözerken, vatandaşlar buz üzerinde adeta vals yapıyor. Çözülmeye başlayan Çıldır Gölü ve üzerindeki vatandaşlar havadan görüntülendi.

Muhteşem manzarası ve göz alıcı mavisi ile ziyaretçilerini büyüleyen Çıldır Gölü’nün buz tutan yüzeyinde yürüyen insanlar, kızak sürenler ve çeşit çeşit manzaralar ile insanları bambaşka bir dünyaya götürüyor.

Bu yıl geç donmasına karşın, havaların son günlerde sıcak gitmesiyle birlikte bir kısmı çözülen Çıldır Gölü’nde adrenalin dolu yürüyüşe çıkan insanlar çalan müzik eşliğinde halay çekip oynuyor. Atlı kızaklarla gezinti yapan vatandaşlar ise gönüllerince eğlenmenin keyfini yaşıyor.

“Suyun üzerinde olmak farklı bir duygu”

Kars’ta Çıldır Gölü’ne geldiklerini ifade eden Suat Sarı, “Bugün buraya geldik. Çıldır Gölü’ne gerçekten çok güzel, insanların gelmesini isterim. Bir doğal güzellik, çok güzel şeyler hissediyorum. İnsan suyun üzerinde sanki uçarmışçasına, farklı bir duygu, güzel bir duygu herkesin tatmasını isterim kesinlikle suyun üzerine olmak farklı bir duygu “dedi.

“Biraz korktum ama arkadaşların desteğiyle yürüdüm”

Arkadaşlarıyla birlikte gezmeye geldiklerini belirten Büşra Yaprak, “Arkadaşlarımızla beraber Çıldır Gölü’ne gezmek için geldik. Gölün üzerinde yürümek gayet güzeldi. İlk defa gördüm. Soğuk olsa da yine de değer. Biraz< korktum açıkçası arkadaşların desteğiyle yürüdüm” diye konuştu.

Kars’ın Arpaçay ilçesi Kütük Ev bölgesine yakınlarıyla birlikte gezmeye gelen vatandaşlar buzları kısmen çözülen Çıldır Gölü yüzeyinde düşe kalka, kayarak gönüllerince eğleniyor. Bazı vatandaşlar ise bol bol fotoğraf çekilerek anı ölümsüzleştiriyor.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ