Birlik Vakfı’ndan Ermenistan saldırılarına tepki

BİRLİK VAKFI MALATYA ŞUBE BAŞKANI SADİ ERGÜL, ERMENİSTAN’IN AZERBAYCAN’A YAPTIĞI SALDIRILARIN KARŞISINDA OLDUKLARINI BELİRTİLEREK “HER AZERBAYCAN’IN SAHADA SİYASİ VE ASKERİ BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ” DEDİ.

Genel 6.10.2020 13:35:08 0
Birlik Vakfı’ndan Ermenistan saldırılarına tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00

Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırıların karşısında olduklarını belirtilerek “Her Azerbaycan’ın sahada siyasi ve askeri başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Malatya Birlik Vakfı Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Ergül, yaptığı yazılı açıklamada Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan savaşın ‘Hilal ile Haç’ın savaşı’ olduğu ifade ederek 30 yıl önce Rusya’nın desteği ile Azerbaycan’a saldırarak Karabağ bölgesini işgal eden Ermenistan’ın bu saldırılarına yeniden başladığı anımsattı.

Azerbaycan’ın ise bu saldırılar karşısında Ermenistan işgalindeki Karabağ bölgesini yeniden ele geçirip vatan topraklarına katmak için giriştiği savaşta büyük başarı kazandığının belirten Ergül, “ABD, Rusya ve Fransa aradan geçen 30 yılda Ermenistan’ın işgal ettiği toprakları bünyesine katmak ve bir oldubittiye getirerek Karabağ’ın Ermenilerden kalmasını sağlamak için gayret göstermiştir. Azerbaycan şimdi büyük bir askeri başarı ile işgal edilen topraklarını kurtarmaya başlamışken Minsk denen güçler Azerbaycan’ı tekrar durdurma çabasına giriştiler. Buna izin vermeyen Azerbaycan ise ‘Karabağ’ı geri almadan ateşkese uymayacağını’ söylemektedir. Batı dünyasının Haçlı zihniyeti ile İslam ve Türk devletlerine karşı besledikleri hain emellerine karşı Malatya Birlik Vakfı gönüllüleri olarak Azerbaycan’ın yanında yer alarak kardeşlerimize destek veriyor her sahada siyasi ve askeri başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem