Bingöllü kadınlar, Mehmetçik için ördü

Genel 21.02.2018 08:30:07 0
Bingöllü kadınlar, Mehmetçik için ördü
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bingöl’de kadınlar, Afrin’e yönelik düzenlenen "Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçik için bere ve boyunluk ördü.
Bingöl Halk Eğitim Merkezi’nde Trikotaj kursunda eğitim gören 15 kadın, Afrin’de terör örgütü PKK/PYD-YPG’ye yönelik gerçekleştirilen ’Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerler için bere ve boyunluk ördü. Kursiyerler ördükleri bere ve boyunlukların ambalaj paketine ise duygularını yazdıkları mektupları bıraktı.
Afrin’deki Mehmetçiğin zor şartlarda ülke için mücadele verdiğini belirten Trikotaj kursu hocası Ayşe Bilici, “Halk eğitim merkezinde usta öğreticilik yapıyorum. Öğrencilerimle oturup konuştum ve kahraman askerlerimiz için bere ve boyunluk yapmaya karar verdik. Arkadaşlarımız da gecelerini gündüzlerine katıp ellerinden geleni yaptılar sağ olsunlar. Güzel işler çıkardığımıza inanıyoruz inşallah yerine ulaşır ve askerlerimiz bu bere ve atkıyı taktıklarında bizim okuduğumuz duaları hissederler. Rabbim şanlı ordumuza zaferler nasip eylesin. Onları emanetin gerçek sahibi yüce Allah’a emanet ediyoruz. Kazasız belasız bir şekilde sevdiklerine ulaşsınlar” dedi.
Kursiyerlerden Ayşe Çatkın ise, “Hocamız bize bu kararla geldiği zaman bizde askerlerimize destek olacağımız için çok sevindik ve gururlandık. Hep birlikte el birliği yaparak bu işe başladık. 85 adet boyunluk ve 85 adet bereyi bir hafta içerisinde hazırladık. İnşallah zafer bizim olacaktır. Allah askerimizi korusun” diye konuştu.
Kursiyerlerin ördüğü 170 adet bere ve boyunluğun Afrin’de terörle mücadele eden Mehmetçiğe gönderilmek üzere 49’uncu Tugay Komutanlığına teslim edileceği belirtildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem