Bingöl’de seçim güvenliği toplantısı

Bingöl’de seçim güvenliği toplantısı yapıldı.31 Mart ‘Mahalli İdareler Seçimi’ nedeniyle Vali Kadir Ekinci başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi’nde yapılan toplantıya Vali Ekinci’ni

Genel 30.03.2019 17:54:20 0
Bingöl’de seçim güvenliği toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bingöl’de seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

31 Mart ‘Mahalli İdareler Seçimi’ nedeniyle Vali Kadir Ekinci başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi’nde yapılan toplantıya Vali Ekinci’nin yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Mevlüt Dirim, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Adalet Komisyonu Başkanı Cahit Gülnar, Vali Yardımcısı Taner Bolat, ilçe kaymakamları ve kurum amirleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Ekinci, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içinde geçmesi temennisinde bulundu.

Vali Ekinci, “Öncelikle yaptığınız çalışmalardan ve hassasiyetinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. İlimizdeki son durumları değerlendireceğiz. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında ilimizde alınan güvenlik tedbirlerini son toplantımız ile sonlandıracağız. Güvenlik birimlerimiz Bingöl’de gerekli yerlerde yeterince tedbir aldılar çok şükür. Ama buna rağmen gergin geçme ihtimali olan yerler varsa buralarda bugünden itibaren takviye kuvvetlerle inşallah daha da yoğun tedbir alacağız. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Bingöl’de herhangi bir olay yaşanmadan geçmesini diliyorum. Bingöl insanı hakikaten bu noktada çok olumlu ve barışçıl bir hava içerisinde ve bu inşallah sandıklara da ve sandık sonrasına da yansıyacaktır. Çünkü sandıklara giderken ciddi bir olay beklemiyoruz ama seçim sonuçlarının açıklanması, oy sayımının yapılması sırasında taşkınlıklar dâhil olmak üzere her şeye azami dikkat gösterilmesi gerekiyor” dedi.

Toplantıda, kent genelinde 777 sandıkta 185 bin 419 seçmenin oy kullanılacağı , seçim günü İl Jandarma Komutanlığından 4 bin 81, İl Emniyet Müdürlüğü’den bin 465 Personel,elektrik firmasından 112 , İl Sağlık Müdürlüğünden 30 araç, 4 ambulans ve 99 personel, Karayolları 84. Şube Şefliği 16 araç ve 50 personel, İl Özel İdaresi 56 iş makinesiyle 106 personel ve Türk Telekom Bingöl İl Müdürlüğü 34 personel ile görev yapacağı belirtildi.

Öte yandan seçmen azlığı ve köylerin dağınık olması nedeniyle il genelinde 113 sandık ve 10 bin 156 seçmenin taşınması yönünde Yüksek Seçim Kurulu ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlıkları tarafından karar alındığı da belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem