Başkan Çınar'dan, yerli üretime destek

Genel 20.09.2018 16:18:37 0
Başkan Çınar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.09.2018 16:18
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yerli üretim yapan tekstil atölyelerini ziyaret ederek, “Yerli üretim, ekonomik büyümenin anahtarıdır” dedi.
Yeşilyurt Belediyesi iştiraklerinden İŞGEM bünyesinde yerli üretim yapan atölyeleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yerli üretimin artması birlikte ihracat rakamlarının da daha iyi bir seviyeye ulaşacağını söyledi.
Yerli üretimin ülke ekonomisinin daha iyi noktaya ulaşmasında anahtar görevi gördüğünü ifade eden Başkan Çınar, “Doğu, Güneydoğu, Güney ve Orta Anadolu bölgelerinin kesişme noktasında bulunmasını göz önünde bulundurduğunuz zaman Malatya’nın sosyal, ticari ve ekonomik taraflarındaki zenginliği ve çeşitliliği yakından görebilirsiniz. Bizler, ülkemizin geleceğinin kararmaması, kaynaklarımızın verimli kullanılması, mutlu, huzurlu ve güvenli bir gelecek için hazırlanan yerli milli programa uygun olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız.” İfadelerine yer verdi.
Malatya’nın ülke ekonomisine yön veren çok eğerli tüccarlar ve iş insanları çıkardığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, konuşmasın şöyle sürdürdü:
“Özellikle son yıllarda ülkemizin siyasi istikrarını sağlaması, dünya genelinde dikkate alınan ekonomik yapısı, sorunlara ve olaylarla yakından ilgilenen bir hükümet profilini sergilemesi Malatya’nın da hızla gelişmesi ve sanayileşmede büyük adımlar atmasına neden olmuştur. Malatya her alanda hızla büyüyen, sanayileşen ve kendi kabuğunu yırtıp geleceğe umutla bakan bir kent görüntüsüne ulaşmıştır. 1.Organize’den sonra 2.Organize Sanayinin kurulmasıyla yurt içi ve yurt dışı pazarlarında sesini duyuran bir Malatya’yı yakından görmek hepimizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Gaziantep, Kayseri ve Konya’dan sonra Malatya, ekonomik ve ticaret alanında adı zikredilen, önemsenen, yerli ve yabancı yatırımcıların uğrak yeri olmuştur. Türkiye’nin bölgesinde lider olma hedefine adıma adım yaklaştığı son dönemlerde başarılı gidişatı durdurmak, iç karışıklık çıkarmak, ekonomik bunalım ortamı oluşturmak adına türlü türlü oyun kuranların planlarını yerli üretimi artırarak bozabiliriz. Kentimizde bu anlamda ciddi anlamda hareketlilik vardır, fabrikalarımız, atölyelerimiz ve işyerlerimizdeki üretimin her geçen gün artması bizleri mutlu etmektedir. Hükümetimizin attığı doğru ve kalıcı adımlar ülke ekonomisinin rayına girmesi adına büyük önem taşırken, yerli üretim seferberliğinin daha fazla artması içinde hepimiz üstümüze düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Ülkemizi dışlama ve yalnızlaştırma çabalarının yoğunluk kazandığı günümüz dünyasında millet olarak el ele vermeli ve ülkemize sahip çıkmalıyız. Belediyemizin iştiraklerinden İŞGEM bünyesinde ki atölyelerde yerli üretim yapan firmaların çalışmalarını yerinde izledik, gerçekten gurur duyduk. Allah’a şükürler olsun ki makinalarımız hiç durmadan çalışıyor, emekçi kardeşlerimiz çok yoğun çaba sarf ediyorlar, iş yeri sahipleri işinin başında hiç durmadan gece gündüz çalışıyorlar. Burada bir yandan giyim sektörüne kaliteli ve güzel ürünler kazandırılırken diğer taraftan sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu malzemelerin de üretimi yapılmaktadır. Tarih boyunca yıkamadıkları kardeşliğimizi nifak tohumları ekerek ekonomik olarak yıkma gayretine giren karanlık güçlere karşı yerli üretim seferberliğinin daha da artması adına Yeşilyurt Belediyesi olarak tüm desteği veriyoruz”
Malatya’da ticaretin kalbi sayılacak fabrikalar, organize sanayi bölgeleri ve diğer sanayi alanlarının Yeşilyurt Belediyesi sınırlarında olduğunu ifade eden Başkan Çınar, “ Belediye yönetimi olarak sanayicimizin ve esnaflarımızın daha rahat koşullarda iş üretmesi, üretim yapması ve ülke ekonomisine canlılık getirmesi için elimizden gelen desteği vermekteyiz. Dört yıl içerisinde hayata geçirdiğimiz yatırımlarımız yerel ekonomiyi hareketlendirmeye yönelik ciddi atılımlardır” dedi.
Malatya’da ki iş gücü potansiyelini daha nitelikli seviyeye çıkarmak, ticareti güçlendirmek ve ekonomiye destek vermek amacıyla hizmete sundukları sosyal tesislerde çok sayıda vatandaşa iş kapısı açtıklarını da hatırlatan Başkan Çınar, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni istihdam alanları oluşturulması yönünde verdiği talimatları desteklemek adına Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde hizmete sunduğumuz Sosyal Tesislerimiz kentimiz ve ilçemizin ticaret hayatındaki kaliteye önemli değerler kazandırmıştır. Sosyal Tesislerimiz istihdam oluşturma çabalarına katma değer sağlamıştır” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ