Başkan Çınar'dan vefa örneği

Genel 18.12.2018 16:15:09 0
Başkan Çınar
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vefa ziyaretleri kapsamında Kiltepe mahallesinde yaşayan 63 yaşındaki Sabite Bütün’ün evine misafir oldu. Sabite Bütün, Başkan Çınar’ı evinde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade edip, gösterilen ilgi ve alakanın kendisini duygulandırdığını söyledi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, geçtiğimiz haftalarda Kiltepe mahallesinde ki ziyaretleri sırasında yolda karşılaşıp sohbet ettiği 63 yaşındaki Sabite Bütün’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kiltepe mahallesinde ki müstakil evinde ikamet eden Sabite Bütün’ün hayır duasını alıp istek ve taleplerini dinleyen Başkan Çınar, eşi vefat ettiği için tek başına yaşayan yaşlı kadının ilettiği sorunlara kalıcı çözümler getirilmesi için başkan yardımcılarına talimat verdi.
‘Gönül Belediyeciliği’ hizmetleri çerçevesinde yaşlı, yetim, öksüz, kimsesiz, engelli ve sıkıntıda olan tüm vatandaşların yanında olmaya devam ettiklerini ifade eden Çınar, “Geçtiğimiz hafta mahallemize yaptığımız ziyaretler sırasında karşılaştığımız Sabite Bütün teyzemizi evinde ziyaret ederek hem hayır duasını aldık hem de taleplerini dinledik. Eşi vefat ettiği için müstakil evinde tek başına bir hayat yaşayan, astım ve mide rahatsızlığına rağmen ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan Sabite Bütün teyzemiz bizimle görüşmek istemiş, örf ve adetlerimize göre küçükler büyüklerinin ayağına gider. Bizde bu anlayıştan yola çıkarak teyzemizin evine misafir olduk. Bizi çok samimi bir ortamda ağırlayan teyzemizin ikram ettiği çayını içtik, sohbet ettik ve sorunlarını dinledik. Başkan Yardımcılarımıza gereken talimatları verdim, teyzemizle yakından ilgilenecekler, gereken ne varsa yapılacaktır. Cenab-ı Allah Sabite teyzemiz başta olmak üzere tüm büyüklerimize sağlıklı, sıhhatli ve uzun ömürler nasip etsin inşallah, bizlerde onların bir evladı, kardeşleriyiz, her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Büyüklerimizin hayır dualarına çok fazla ihtiyaç duymaktayız, onların bir güzel sözü, hayır duaları ve tebessümü her şeyden kıymetlidir. Bizleri evinde misafir eden Sabite Bütün teyzemize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Yaşlıların ve yardıma muhtaç olanların her an yanında olduklarını belirten Çınar, “Deneyim ve tecrübelerinden her daim yararlandığımız, örf, adet, kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan büyüklerimizi toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleri olarak görmekteyiz. Kadim geleneğimizde küçüklere sevgi, büyüklere saygı her zaman öncelik haline getirilmiştir. Sevgi ve saygı bağlarımızı sürekli güçlü tutmalıyız ki birliğimiz ve beraberliğimiz sarsılmasın, bunu da birbirimizi ziyaret ederek, anarak, birlikte paylaşarak mümkün kılabiliriz. Bilgi ve birikimleriyle toplumda her zaman örnek olan büyüklerimizin sağlıklı, huzurlu ve güven içinde yaşamalarını sağlamak bizim asli görevimizdir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar medeniyeti yakalamış toplumlar olduğu gerçeğinden yola çıkarak yaşlılarımıza sahip çıkıp, koruyup, kollanmalarına özen gösteriyoruz. ‘Baştacı’ projemiz kapsamında evlerinde ziyaret ettiğimiz yaşlı ve kimsesiz hemşerilerimize hak ettikleri yaşam koşullarını sunmaya çalışıyoruz. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü personellerimiz yaşlılarımızın kişisel ve ev bakımlarını sürdürmektedir. Vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu bir hayat yaşaması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sabite Bütün ise, "Evime kadar gelerek sıkıntılarımı dinleyen, yakın ilgi ve alaka gösteren Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’a çok teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. Evimde ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğum Başkanımızın başımın üstünde her zaman yeri vardır. Cenab-ı Allah işlerine kolaylık nasip etsin, beni mutlu ettiler Allah’ta onları mutlu eder inşallah“ diye konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem