Başkan Asya, yeni TOKİ alanında incelemelerde bulundu

Genel 27.09.2017 12:23:50 0
Başkan Asya, yeni TOKİ alanında incelemelerde bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Sosyal Konut Projesi kapsamında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yaptırılacak 381 konut, 1 cami ve 1 alışveriş merkezinin yapılacağı inşaat alanında incelemelerde bulundu.
Kepenek ve Donatım köyü sınırları içerisinde bulunan Maliye hazinesine ait yaklaşık 60 hektarlık alanda Sosyal Konut Projesi uygulanıyor. TOKİ Başkanlığı tarafından proje kapsamında bulunan 381 konut, bir cami ve alışveriş merkezinin yapımına başlandı. Belediye Başkanı Feyat Asya, başkan yardımcıları ve birim amirleri ile birlikte yeni konutların yapıldığı alanda incelemelerde bulunarak projenin gidişatı ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. 550 günde yapımı tamamlanacak olan konutların 253’ünün 2+1, 128 tanesi ise 3+1 olarak tasarlandığını kaydeden Başkan Asya, TOKİ marifetiyle kente kazandırılacak yeni yapıların, dar gelirli aileleri de sevindireceğini söyledi. Söz konusu projenin tamamlanmasının ardından ikinci etabın da startının verileceğini belirten Başkan Asya, "İlimizin iki dere arasında sıkışmasına engel olmak ve çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için imar planımızda kapsamlı değişikliklere gittik. Aynı zamanda yeni imar alanları açarak modern şehirleşmenin önündeki engelleri kaldırmış olduk. Bu kapsamda Kepenek ve Donatım köyü sınırlarında yeni yerleşim alanları oluşturmak için uzun uğraşlar verdik. TOKİ marifetiyle burada yapılacak yapıların şehrin gelişimine katkı sunacağını düşünerek girişimlerde bulunduk. Allah’a şükürler olsun görüşmelerimiz neticesinde söz konusu alanda yeni yapıların yapılması kararlaştırıldı. 2 etap olarak düşünülen çalışmaların birinci etabı geçtiğimiz aylarda ihale edildi. Yer tesliminin yapıldığı projenin uygulamaya başlandığını görmek bizleri mutlu etti" dedi.
Bu projeyle hem konut sıkıntısını gidermeyi hem de düşük gelirli ailelerin ev sahibi olmasını hedeflediklerini belirten Başkan Asya, "Aynı şekilde bu projemizin akabinde ikinci etabın uygulamaya alınması için çalışmalarımızı hızlandıracağız. İnşallah bu tür projelerle ilimizi daha modern bir görünüme kavuşturacağız ve vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılayacağız. Projenin bu aşamaya gelmesinde emek veren herkese teşekkür eder, başlatılan çalışmaların sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem