Bakan Yardımcısı Coşkun Bitlis'te

Genel 22.02.2017 16:19:07 0
Bakan Yardımcısı Coşkun Bitlis
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yusuf Coşkun, “Üretimi sürdürebilir tutmak ve istihdamı arttırmak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
Hakkari’de incelemelerinin ardından Bitlis’e gelen Bakan Yardımcısı Coşkun, Bitlis Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Cazibe Merkezleri Yatırım Programı” toplantısına katıldı. Katılımcılara 23 ili kapsayan “Cazibe Merkezleri Yatırım Programı” hakkında bilgiler veren Coşkun, “Aynı kaderi paylaşan, aynı coğrafyanın çocukları olarak birbirimizin problemlerini biliyoruz. Memleketimizin sıkıntıları ortada, sizler de bizler de aynı şekilde meseleleri çözmek için bir aradayız. Allah’ın izniyle önümüzdeki süreçte Bitlis’te, bölgede ve Türkiye’de çok daha refaha ve huzura kavuşacağız. Cazibe Merkezleri Programı, hepimiz biliyoruz. Sayın Başbakanımız 4 Eylül’de Diyarbakır’da, içinde Bitlis’in de olduğu 23 ili kapsayan bir program açıkladı. 4 Eylül’den bugüne kadar iş adamlarımızla, STK’larla kamu kurum ve kuruluşlarımızla çok ciddi istişare toplantıları yapıldı. Bu bölgeye bugüne kadar çok çeşitli dönemsel paketler hazırlanmıştı. Pratikte onlardan yaşanan sıkıntılar da göz önüne alınarak çok ciddi bir çalışma sonucunda bu Cazibe Merkezleri Programı Kalkınma Bakanlığımızca hazırlandı. Usul, esaslar belirlendi ve talepler alınmaya başlandı” diye konuştu.

“Özel sektör işbirliği ile bölgede bir kalkınma seferberliği hazırlıyoruz”
Türkiye’de bilindiği üzere gelişmesini tamamlamış, ama bölgesel olarak gelişmesini tam olarak istenilen noktada göremedikleri iller olduğunu kaydeden Coşkun, “Bu aradaki makası hızlı bir şekilde kapatabilmek için bu bölgeye biraz da pozitif ayrımcılık yapmak üzere bugüne kadar denenmiş bütün paketlerden öte yepyeni ve özel sektörün desteği ile bir seferberlik programı başlattık. Devlet olarak özel sektör işbirliği ile bölgede bir kalkınma seferberliği hazırlıyoruz. Bu çerçevede ana hatlar hazırlandı, içi dolduruldu. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte inşallah sizlerin de katkılarıyla bunu hayata geçireceğiz. Bingöl’de, Bitlis’te, Hakkari’de, Şırnak’ta ve diğer bölge illerimiz makus tarihini kıracaktır. Allah’ın izniyle yıllardır terörden, ondan bundan çektiğimiz bu beladan öte geri kalan, eksik kalan ne varsa inşallah bertaraf edeceğiz. Diğer illerde de olduğu gibi Bitlisliyi de Bitlis’te doyurmak suretiyle kentin bütün imkanlarını seferber ederek, burada yatırımı daha kalıcı hale getirmek, üretimi sürdürebilir tutmak ve istihdamı arttırmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.
Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bitlis’teki yatırımların yanı sıra kültürel ve tarihi zenginlikleri de hak ettiği yere taşıyacaklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
“Allah’ın izniyle buradaki gençlerimize kendi kapılarında iş bulmak suretiyle aynı şekilde tarihi ve kültürel zenginlikleri olan bu ilimizi hak ettiği noktaya birlikte taşıyacağız. Tabi sadece bu devletin imkanları ile olmaz, biliyorsunuz bugün ülkedeki yatırımların 4’te 3’ü yapılmaktadır. 15 yıl öncesine kadar Bitlis’te, Bingöl’de, Van’daki ve diğer bölge illerimizdeki yatırımları biliyoruz. İnsanlar o zamanlar buralara yatırım yapmak için bin bir mazeret buluyorlardı, ancak şimdi bulacakları hiçbir mazeretleri yok. Allah’a şükürler olsun, son dönemlerde bu bölgelere bütün altyapı yatırımları tamamlandı. Devlet bu konuda yapması gerekeni yaptı. Eksik kalan bir şey var, o da özel sektör yatırımlarını hayata geçirmektir. Bununda zamanı geldi artık. Tabii ki güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleyle devam edecektir. Ama bu sadece bölgenin sıkıntılarını gidermeye yetmeyecektir. Bizim burada özellikle demokratikleşme alanında, 15 yıl süre içinde hükümetlerin yaptığı çalışmalar ve özgürlükler noktasında ulaştığımız mesafe bellidir. Bunların yanına bu bölgedeki tarım alanında ve diğer alanlardaki desteklerle birlikte uygulanan ve özellikle 6. bölge teşviklerinin bu bölgedeki cazip yatırımları çekmede yetersiz kaldığını düşünerek, 6. bölge teşviklerine ilaveten bu cazibe merkezleri programıyla inşallah bu 23 ile çok ciddi yatırımcı gelecek.”
Cazibe Merkezleri Yatırım Programı toplantısına Bitlis Vali Yardımcısı Murat Kütük, DAKA genel sekreteri, kurum amirleri, STK’lar ve esnaflar katıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem