Bakan Tüfenkci'den Akşener'e 'kayısı ağacı' cevabı

Genel 12.06.2018 22:50:06 0
Bakan Tüfenkci
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.06.2018 22:50
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in “Malatya’da 2 milyon kayısı ağacı kesildi” iddiası için "Kayısı ile ilgili kulaktan dolma bilgiler ile millete akıl vermeye kalkıyor” dedi.
Bakan Tüfenkci, Yeşilyurt ilçesine bağlı Suluköy Mahallesi’ndeki iftar programı sonrası yaptığı konuşmada, özellikle son yıllarda Malatya’da tarım ticaretinin gelişmesi için çok önemli adamlar attıklarını belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in kayısıyla ilgili iddialarına değinen Bakan Tüfenkci, "Cumhurbaşkanlığına aday olup ülkesinde yapılanları bilmeyenler cumhurbaşkanlığına aday. En son İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Malatya’ya geldiğinde kayısı ile ilgili kulaktan dolma bilgiler ile millete akıl vermeye kalkıyor." diye konuştu.
Bakan Tüfenkci, şehirde 2 milyon kayısı ağacının kesildiğini öne süren Akşener’in daha Malatya’da kaç ağacın olduğunu bilmediğinin altını çizdi. Fikir sahibi olmadan ağzı olan herkesin konuştuğu bir zamanı yaşadıklarını kaydeden Tüfenkci, şöyle devam etti:
"Geçen yıl hastalık ve susuzluktan dolayı bir takım sıkıntılar yaşandı. Susuzluk problemi var ve bizim Malatya’da bununla ilgili çözümlerimiz var. Yine Meral Akşener’in kayısı için önerdiğini biz hayata geçirdik ondan da haberi yok. AK Parti hükümetleri olarak lisanslı depolara ciddi destekler verdik. Kayısıyı da lisanslı depo kapsamına aldık. Tarım ticaretinin gelişmesi için lisanslı depoların önemini çok önceden gördük, Türkiye’de yaygınlaştırılması için de teşvikler verdik."
“Lisans alan firma sayısı 140’lara ulaştı"
Türkiye’nin neresinde lisanslı depo yapılırsa yapılsın oranın 5. Bölge Teşvikleri’nden yaralanacağını söyleyen Bakan Tüfenkci, çiftçilerin ve birliklerin lisanslı depolara koydukları ürünlerin parasının da hükümet tarafından karşıladığını belirtti.
Tüfenkci, kayısı ve diğer tarım ürünlerin sınıflandırılması noktasında da destek verdiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Nakliye desteği veriyoruz, tarladan depoya kadar ton başına 25 lira veriyoruz. Bu ürünü teminat gösterip bankadan kredi çektiğinizde faizin tamamını karşılıyoruz. Lisanslı depoların gelişmesi noktasında çok ciddi anlamda teşvik verdik. Bugün lisans alan firma sayısı 140’lara ulaştı. Ton olarak da gerçekten hububatta 980 bin tona ulaştı, fındık, kayısı, zeytin gibi ürünleri de lisanslı depo kapsamına aldık. Bu anlamda da Malatya’ya kayısı lisanslı deposunu kazandırdık."
Lisanslı deponun tamamlanmasının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi’ne de kayısı alımı yaptıracaklarını bildiren Tüfenkci, "Böylelikle ortada bir taban fiyat olacak ve tüccarın insafına Malatyalı çiftçilerimizi de bırakmamış olacağız." ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ