Bakan Akdağ: 'Kimyasal saldırılardan sonra ciddi bir temizleme yapmak gerekiyor'

Genel 5.04.2017 12:04:58 0
Bakan Akdağ:
Tarih: 01.01.0001 00:00
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Suriye’nin İdlib kentinde yapılan saldırı sonrasında Türkiye’ye 32 yaralının getirildiği belirterek, "Bir kimyasal saldırı olduğuna dair bizde bulgular mevcut. Bize dün itibariyle 30’a yakın hasta ulaşmıştı. 2’si de maalesef vefat olarak ulaştı" dedi. Bakan Akdağ, yaralıların getirildiği hastanelerde risk olmadığına dikkat çekerek, ciddi bir temizleme yapmak gerektiğini söyledi.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, memleketi Erzurum’da Polis Amca İlköğretim Okulu öğrencilerine düzenlenen programda öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıttı. Çocuklara günde en az iki kere dişlerini fırçalamaları gerektiğini tavsiye eden Akdağ, çocuklarla sohbet ederek fotoğraf çekildi.
Programda Suriye’de yaşanan gelişmelere değinen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün İdlib kentinde yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kimyasal saldırı olduğuna yönelik bulguların mevcut olduğunu belirten Akdağ, "Bir kimyasal saldırı olduğuna dair bizde bulgular mevcut. Bu bulguları dökümante ederek Dünya Sağlık Örgütüne de gönderiyoruz" dedi.

"32 kişi Türkiye’ye getirildi"
Saldırıdan etkilenen 32 kişinin Gaziantep ve Hatay bölgesinde hastanelere getirildiğini söyleyen Bakan Akdağ, "Bize dün itibariyle 30’a yakın hasta ulaşmıştı. 2’si de maalesef vefat olarak ulaştı. Tabi ki de bunlar bize ulaşabilenler. Ulaşamayan yüzlerce insan, ölenler, ağır biçimde hasar görenler" şeklinde konuştu.

"Bu gidişe dur denmesi gerekiyor"
Rejimin kimyasal bombalarla saldırarak vahşet sergilediğini vurgulayan Recep Akdağ, "Yani zalim bir rejimin zalimce çoluk çocuk demeden, genç yaşlı demeden, hamile hasta demeden insanların üstüne bomba yağdırması, hele hele kimyasal bombalarla saldırması insanlık dışı bir vahşettir. Bu vahşete sebep olanları şiddetler lanetliyorum. İnsanlığın bu meseleye duyarsız kalmaması lazım. Dünyanın bütün güçlü ülkelerinin bu gidişe artık dur demesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Sınır ötesine sağlık personeli gönderiyoruz"
Güvenli ölçüde sınır ötesine sağlık personeli gönderdiklerini aktaran Akdağ, "Sınır ötesi sağlık personeli gönderme hususunda, güvenli ölçüde bizden talep edildiğinde sınır ötesine sağlık personeli gönderiyoruz. Yine ihtiyaç olursa gönderebiliriz. Güvenlik meselesi tabi ki burada önemli" dedi.

"Hastaneler için risk yok"
Kimyasal saldırılarla ilgili hastanelerin gerekli altyapıya sahip olduğunu kaydeden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bu kimyasal saldırılardan sonra ciddi bir temizleme yapmak gerekiyor. Bizim hastanemizin bu özellikleri var. Bu temizlikleri yapabilecek karaktere sahibiz. Müdahale eden arkadaşlarımızı korumalı elbiselerimiz de mevcut. İhtiyaç duyanları tabi ki de içerideki hastanelere gönderiyoruz. Şu andaki sayılar Gaziantep ve Hatay bölgesinde bu hizmeti verebileceğimiz ölçüde. Daha içeriye kimseyi taşımaya gerek yok" şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem